Солдати КНДР прибувають до Росії — що відомо і реакції (ВІДЕО)

Скріншот: uatv.ua

Чотири бригади військовослужбовців — 12 тис. осіб — планує відправити Північна Корея до Росії, повідомляє агентство Yonhap з посиланням на Національну розвідувальну службу Південної Кореї. За даними Сеула, військові із КНДР уже проходять підготовку на сході РФ. Потім, напевно, їх відправлять на фронт, повідомляє FREEДOM.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки України у п’ятницю, 18 жовтня, опублікував відео, на якому зафіксовано як військовослужбовці з Північної Кореї отримують російське спорядження. За інформацією Центру, на зйомці — Сергіївський полігон на Далекому Сході Росії.

Раніше в соцмережах очевидці виклали відео тренування солдатів із КНДР, ймовірно, на цьому ж полігоні. За даними Національної розвідувальної служби Південної Кореї, північнокорейським військовим видають не лише російську уніформу та зброю, а й підроблені документи мешканців Якутії та Бурятії.

Російська 11 повітряно-десантна бригада вже формує підрозділ чисельністю 3 тис. осіб, укомплектований громадянами КНДР, пишуть українські ЗМІ. Солдати з Північної Кореї проходять підготовку на сході Російської Федерації, повідомив очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) України.

“Наразі близько 11 тис. північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії для участі в бойових діях в Україні. Вони будуть готові до 1 листопада. Перший загін з 2 600 солдатів вирушить до Курська”, — сказав начальник ГУР МО Кирило Буданов в інтерв’ю виданню The War Zone.

Розгортання контингенту КНДР у Росії може вивести війну проти України на новий рівень ескалації, вважає голова зовнішньополітичного відомства Франції.

“Підтримка Північною Кореєю російських військових зусиль була відома вже давно. У певному сенсі, це також був би експорт Росією цього конфлікту до Азії. Але, якщо можна так сказати, це також буде підтвердженням того, що Росія Володимира Путіна зазнає таких труднощів із проривом української оборони та опору, що їм доводиться звертатися за підкріпленням до Північної Кореї”, — зазначив міністр закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро.

США та їхні союзники висловили стурбованість ядерними та ракетними загрозами з боку Північної Кореї, а також її військовою підтримкою Росії, що зростає.

“Нас вразили повідомлення про те, що Північна Корея вирішила посилити свою підтримку жорстокого вторгнення Росії до України. Тепер ми уважно відстежуємо постачання не лише озброєння, а й людей. Я думаю, ми маємо визнати, що це буде серйозним викликом. Це створює деякі можливості для нас розширити нашу роботу, але водночас це зловісний новий розвиток подій щодо світової політики”, — прокоментував заступник державного секретаря США Курт Кемпбелл.

КНДР фактично вдирається до Європи, оскільки вона планує направити солдатів на війну Російської Федерації проти України, заявив глава українського МЗС.

“Це величезна загроза подальшої ескалації. Ми наближаємося до нової фази, нових реалій війни, російської агресії, тому що в цьому випадку, як уже заявив президент Зеленський, не йдеться про найманців. Це дуже важливо розуміти. Йдеться про регулярні частини Збройних сил Північної Кореї, які збираються брати участь на боці Росії у її збройній агресії проти України”, — наголосив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

У відповідь союзники Києва, на думку глави українського зовнішньополітичного відомства, можуть розширити військову підтримку України, зняти обмеження на удари західною далекобійною зброєю по цілях на території країни-агресора та розпочати перехоплення російських ракет та безпілотників у повітряному просторі України. А також — збільшити інвестиції у виробництво українських озброєнь.

Читайте також: США можуть дати “добро” на далекобійну зброю через відправку солдатів із КНДР в Україну, — Желіховський

Нагадаємо, на думку експерта з питань національної безпеки Івана Варченка, Північна Корея використовуватиме російську агресію проти України як можливість підготувати своїх солдатів до умов сучасної війни.

Прямий ефір