Збито понад 40 БпЛА: деталі ворожої повітряної атаки повідомили військові 

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Росія з ночі 18 жовтня до обіду сьогодні, 19 жовтня, атакувала Україну дронами та ракетами. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 42 ворожі безпілотники та чотири ракети. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на дані Повітряних сил ЗСУ.

“У ніч на 19 жовтня російські окупанти завдали удару по Україні керованими авіаційним ракетами (район пусків — акваторія Чорного моря), ударними БпЛА типу Shahed та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ)”, — йдеться у повідомленні.

Радіотехнічними військами Повітряних сил було виявлено та здійснено супровід понад 100 повітряних цілей — до 98 ворожих безпілотників та шість керованих авіаційних ракет Х-59/69.

“Станом на 12:00 в результаті протиповітряного бою збито чотири керовані авіаційні ракети Х-59/69. Також є підтвердження про збиття 42 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Миколаївській та Херсонській областях”, — зазначили військові.

Крім того, 46 російських безпілотників локаційно втрачено. 

Повітряний напад Росії відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. Інформація щодо збиття чи падіння дронів уточнюється.

Читайте такожРФ використовує терор як інструмент тиску на населення України та її партнерів, — Братчук

Як повідомлялося раніше, семеро людей дістали поранення внаслідок обстрілу армією РФ Сумської області. Ще дев’ять людей внаслідок ворожої атаки постраждали на Херсонщині.

Прямий ефір