РФ використовує терор як інструмент тиску на населення України та її партнерів, — Братчук

Наслідки ударів по Миколаїву. Фото: mk.dsns.gov.ua

Росія використовує терор як інструмент тиску як на населення України, так і на її міжнародних партнерів. Основна мета — домогтися припинення бойових дій, що дасть змогу країні-агресору виграти час для перегрупування своїх військ. Про це сьогодні, 18 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив речник Української добровольчої армії (УДА) “Південь” Сергій Братчук.

“Такого обстрілу, масовано, з використанням комплексів С-300, Миколаєва (в ніч на 15 жовтня, — ред.) після 2022 року, напевно, і не було. Повернули таким холодним душем — із загибеллю людей, із пораненими людьми — в історію 2022 року… Також обстріли Одеси — портової та припортової інфраструктури. Усе це пов’язано з тим, щоб навіть в умовному тилу створювати вогнища напруги, тримати наші сили протиповітряної оборони в постійній напрузі”, — сказав він.

Як він зазначив, російський терор проти мирного населення — це також спроба вплинути на партнерів України.

“Тобто атакувати мирне населення, відкрито займатися терором — це не стільки, напевно, для українців, хоча спроба впливати на наш внутрішній фронт з боку Росії є постійною, а й спроба вплинути на наших партнерів. Тим більше напередодні того, як президент поїхав представляти план перемоги. Тобто спробувати вплинути на наших партнерів із закликом: “Зупинімо [війну] на тих рубежах, які є сьогодні. Ми вам обіцяємо, що, цілком імовірно, не будемо обстрілювати та готові про це говорити”. Хоча безпосередньо Росія заявляє абсолютно протилежне”, — наголосив Братчук.

За словами спікера УДА “Південь”, Росії необхідне припинення бойових дій, щоб виграти час для перегрупування військ.

“Тому терор та інтенсивність бойових дій — це сьогодні ті інструменти, якими Росія намагається впливати на наше суспільство, на наші сили та на наших партнерів”, — підсумував Сергій Братчук.

Читайте також: План перемоги України на столі у партнерів: як реагують на ініціативу в США та Європі (ВІДЕО)

Як повідомлялося, наймасованіший обстріл від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну пережив Миколаїв у ніч на 15 жовтня. Російські окупанти випустили по місту сім ракет С-300. Одна людина загинула, 23 дістали поранення.

Прямий ефір