Росія вдалася до масованої атаки України “Шахедами” та дронами невстановленого типу — деталі

Робота української ППО. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові цієї ночі здійснили масовану повітряну атаку Україну безпілотниками типу Shahed та дронами невстановленого типу, які пускали з районів Курська, Орла, Приморсько-Ахтарська (РФ). Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомили в Командуванні Повітряних сил Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Безпілотники загрожували столиці України. Бойова робота в повітряному просторі Києва та на його підступах тривала понад 4,5 години, повідомили у Київській міській військовій адміністрації. Минулося без постраждалих та руйнувань. Загалом же, повітряну атаку відбивали над 14 областями України.

Атака розпочалася о 20:00 в четверг, 17 жовтня. Станом на 8:30 сьогодні, 18 жовтня, радіотехнічними військами Повітряних сил ЗСУ виявлено та здійснено супровід 135 ворожих безпілотників. Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України. 80 БпЛА вже збито, ще 44 локаційно втрачено.

“В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях. 44 російських безпілотники локаційно втрачено, два — полетіли в Білорусь, до 10 ворожих БпЛА — в повітряному просторі центральних областей України. Бойова робота триває”, — повідомили в Повітряних силах.

Тим часом у Запорізькій обласній військовій адміністрації (ОВА) повідомили, що 118 разів за добу російські БпЛА різної модифікації атакували регіон. Також армія РФ завдавала ударів з реактивних систем залпового вогню та артилерійських установок. Як повідомив голова ОВА Іван Федоров, надійшло чотири повідомлення про руйнування житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Мирні мешканці не постраждали.

Читайте також: РФ намагається розширити виробництво БпЛА: хто і де збирає дрони, розповів експерт

Нагадаємо, попередньої ночі російські війська атакували Україну з використанням 56 безпілотників.

Читайте також: РЕБ починає відігравати дуже важливу роль у придушенні “Шахедів” — коментар Коваленко

Прямий ефір