“Маємо створити правильні умови, щоб закінчити війну”: план перемоги України представив президент лідерам ЄС (ВІДЕО)

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 17 жовтня, представив план перемоги головам держав та урядів країн-членів Європейського Союзу під час участі у засіданні Європейської Ради у Брюсселі, інформує FREEДОМ

“Як ми всі разом можемо схилити Росію до справжньої дипломатії та змусити її до справедливого миру? Ось у чому питання. Відповідь на нього містить план перемоги. Наш народ в Україні робить усе можливе, щоб захистити нашу державу та незалежність. І я пишаюся нашими солдатами, які тримають фронт у неймовірно складних, справді складних, жорстких умовах”, — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що Путін готує свої підкріплення, аби продовжити війну, а не припинити її.

“До наступного року Путін хоче досягти рівня виробництва боєприпасів у ваших країнах. І йому допомагає Північна Корея — снарядами, обладнанням, а тепер навіть людьми. А ще Іран. На жаль, ми отримуємо сигнали, що Китай досі активно допомагає Росії затягувати цю війну. І в нас є чіткі розвіддані”, — зазначив президент.

Глава Української держави закликав підтримати документ і допомогти створити належні умови для припинення війни на справедливих засадах.

“Нам потрібно посилитися зараз. План перемоги розрахований саме на цей період. І я закликаю всіх вас допомогти втілити його в життя. Якщо ми почнемо зараз і дотримуватимемося плану перемоги, ми зможемо закінчити цю війну не пізніше наступного року”, — акцентував Зеленський. 

Він також зауважив: мета плану в тому, що він зміцнює не лише Україну, а й усю євроатлантичну спільноту.

“Усі ви знаєте психологію Росії, а дехто, гадаю, знає її дуже добре. Росія вдасться до дипломатії, лише коли побачить, що не може нічого досягти силою. Це і є план, це саме те, що потрібно. І ми маємо створити правильні умови, щоб закінчити цю війну”, — резюмував український лідер. 

Читайте також: У плані перемоги Україна пропонує Заходу чіткі терміни, цифри та ролі: експерти розкрили суть документа

Нагадаємо, 16 жовтня президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді України український план перемоги. Він складається з п’яти пунктів і трьох таємних додатків. Перший пункт — запрошення України до НАТО, другий — оборона України, третій — стримування Росії, четвертий — стратегічний економічний потенціал України. П’ятий — пункт безпеки, він розрахований на повоєнний час.

Прямий ефір