РФ намагається розширити виробництво БпЛА: хто і де збирає дрони, розповів експерт

Цех у РФ нібито з виробництва "Шахедів". Скріншот: uatv.ua

Росія намагається розширити виробництво безпілотників, залучаючи молодь. Крім того, є ймовірність, що безпілотні системи можуть збиратися у цивільних аеропортах. Про це сьогодні, 16 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів авіаційний експерт, заступник директора української компанії з виробництва коштів РЕБ Анатолій Храпчинський.

“Росія намагається активно модернізувати та масштабувати виробництво будь-яких БпЛА. Ми бачимо, що окрім “Шахедов” на території України під час нічних атак летять і “Гербери” та деякі види імітаторів тих же “Шахедов” для того, щоб суттєво навантажувати протиповітряну оборону”, — сказав він.

Експерт також прокоментував інформацію про збитого в Україні безпілотника, який нібито нагадує іранський “Шахед-101”.

“Даний безпілотник дійсно схожий на одну з версій “Шахеда”, але не варто забувати, що кількість “кулібіних”, які намагаються створювати щось на території Росії, досить велика. Тому в Росії навіть є певні програми, розраховані на створення технопарків”, — зазначив він.

Храпчинський нагадав, що російський диктатор раніше заявляв про збільшення кількості технопарків, щоб залучати молодь, яка створюватиме нові види безпілотників.

“Тому, у будь-якому разі треба розуміти, що Іран допомагає Росії з технологіями. Щобільше, слід звернути увагу на те, куди прилітають іранські літаки чи російські транспортні літаки з вантажем з Ірану, — це цивільні аеропорти. Це може свідчити, що Росія, швидше за все, працює над створенням деяких безпілотних систем у цивільних аеропортах, прикриваючись цивільними об’єктами. Також не слід забувати про два великі заводи, розташовані в Ленінградській та Московській областях”, — підсумував Анатолій Храпчинський.

Читайте також: РФ планує виробляти “Шахеди” на окупованих територіях України — що відомо

Прямий ефір