Часів Яр став одним із центрів знищення російських окупантів, — генерал

Часів Яр. Фото: freeradio.com.ua

Місто Часів Яр у Донецькій області стало одним із центрів знищення російських окупантів. Про це сьогодні, 16 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів генерал, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Він зазначив, що підтримує контакт із керівниками 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила.

“Вони дуже потужно стоять там. Це сильна бригада, підготовлена. Проведено дуже велику підготовку в плані зміцнення спроможностей не тільки за особовим складом, технікою, озброєнням, боєприпасами, особливо дронами. Вони переміщені з Нью-Йорка, коли там тримали позицію, ніхто не міг просунутися”, — сказав генерал.

Маломуж зазначив, що зараз противник намагається обійти Часів Яр із флангів, бо не може взяти місто “в лоб”.

“Вони (росіяни, — ред.) просувалися каналами, заходили туди, але хлопці пристріляли якраз усі ці точки. І тільки вони заходять, пускають туди вал вогню. І тому знищення великої кількості живої сили, та й техніки — щодня, дуже ефективне. Дрони наші активно працюють, тому вдаряють по середніх і найближчих тилах. Це нейтралізує нові наступальні операції”, — сказав він.

За словами Маломужа, у місті є укріплювальні споруди, що дають можливість Силам оборони України захищатися і наносити контрудари. 

“Я думаю, що тут якраз один із центрів знищення великої кількості військовослужбовців і техніки противника”, — сказав генерал.

Читайте також: Найактивніше окупанти атакували на Курахівському та Куп’янському напрямках — ситуація на фронті

Нагадаємо, втрати російських окупаційних військ на фронті за минулу добу становлять 1 450 військових.

Прямий ефір