Щоб росіяни вийшли на вулицю, мають відбуватися революційні події, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: story.ru

Росіян не влаштовує стан справ у країні, але для того, щоб виявляти своє невдоволення, потрібно виходити на вулиці, але люди залякані. За час війни проти України в Росії ухвалили не один драконівський закон — саджають навіть за репости в соціальних мережах. Усе це призвело до того, що росіяни бояться говорити те, що думають. Такою думкою поділилася російська політична аналітикиня Ольга Курносова в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 16 жовтня.

“Людей багато чого не влаштовує. Інша справа, для того, щоб це змінити, потрібно просто виходити на вулицю і робити революцію. За час війни в РФ ухвалили драконівські закони. Людей уже саджають за все: за слово, навіть за якісь вигадки. За будь-який репост у соцмережах, за провокації, які влаштовують ФСБшники, приписуючи людям різні речі. За все це саджають. І терміни абсолютно фантасмагоричні: і по 10 років, і по 15”, — зазначила аналітикиня.

Іноземців у РФ, за словами Курносової, періодично затримують і карають за те, що вони самі на себе не донесли як на “іноземних агентів”. Їм теж дають серйозні терміни.

“Усе це призводить до того, що люди залякані й бояться говорити те, що думають. Це означає, що для того, щоб вони вийшли на вулицю, мають відбуватися саме революційні події, коли беруть там, я не знаю, що є вдома, вила, хоча вила, напевно, на дачі, і йдуть уже з цими самими вилами або з мисливськими рушницями, у кого вони є. Ось як тільки точка кипіння дійде вже до цього, то буде справжнісінька революція, як це вже траплялося в російській історії раніше”, — сказала гостя ефіру.

Вона також прокоментувала інформацію про те, що в російській Твері, де проживають близько 400 тис. осіб, комунальні служби не змогли повноцінно запустити опалення.

“З одного боку, [все повторюється] тому що війна. Головне завдання чиновника сьогодні — вкрасти якомога більше тут і зараз, тому що ніхто не знає, коли тебе посадять. Тому краще вкрасти і втекти. А думати про те, що буде завтра, абсолютно не потрібно. А з іншого боку, все-таки не будемо забувати, що є ті люди, яких ми називаємо партизани, які допомагають наблизити крах системи управління в Росії, і які зараз будуть думати про те, як би завадити працювати нормально системам життєзабезпечення РФ взимку. Тому що такі дії наближають революцію, і це правда”, — резюмувала Курносова.

Читайте також: Росіян у їхній країні все влаштовує — вони не уявляють собі іншого життя, — Яковенко

Прямий ефір