Удари по об’єктах у РФ: Британія готує свої пропозиції в межах плану перемоги України — деталі від Сирського

Олександр Сирський. Фото: mil.gov.ua

Лондон розробляє власні пропозиції щодо можливості ураження Україною військових об’єктів на території Росії в межах плану перемоги. Про це сьогодні, 16 жовтня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський за підсумками телефонної розмови з начальником штабу оборони Великої Британії, адміралом Тоні Радакіним, передає FREEДОМ.

Зазначається, що Сирський поінформував британського колегу про стратегічну ситуацію на фронті.

“Окремо обговорили можливості ураження військових об’єктів противника в оперативній та стратегічній глибині. У даний час британська сторона опрацьовує власні пропозиції у межах практичної реалізації плану перемоги”, — зазначив головком ЗСУ.

Сирський звернув увагу британського колеги на порушення міжнародного гуманітарного права та воєнні злочини російських військ, удари по критичній інфраструктурі України, невибірковість масованих бомбардувань цивільних об’єктів.

Він також наголосив, що головними пріоритетами співробітництва України та Британії залишаються постачання військової техніки та озброєння, підготовка особового складу, а також підвищення ефективності застосування високотехнологічних засобів ураження.

Читайте також: ППО не рятує: військовий експерт оцінив удари ЗСУ по військових об’єктах на території РФ

Як повідомлялося раніше, попри те, що територія Росії дуже велика, а можливості України щодо завдання ударів обмежені 2-2,5 тис. км, більшість потенційних цілей в РФ розташовані в зоні досяжності українських засобів ураження

Прямий ефір