Майже 200 боєзіткнень з російськими окупантами відбулося за добу, половина — на Курахівському та Покровському напрямках

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Між Силами оборони України та російськими окупаційними військами протягом доби відбулося 198 бойових зіткнень. Найбільше — на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках. Про це сьогодні, 15 жовтня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

За добу загарбники завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах України ударів однією ракетою та 78 КАБами, а також здійснили 3 059 обстрілів, з яких 123 — з реактивних систем залпового вогню.

Ситуація на лінії бойового зіткнення наступна:

На Харківському напрямку — дві ворожі атаки в районі Тихого.

На Куп’янському окупанти здійснили 26 атак. Сили оборони зупинили усі штурмові дії противника в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Кругляківки, Колісниківки, Голубівки, Петропавлівки, Першотравневого, Лозової та Вишневого.

На Лиманському напрямку українські війська відбили 37 атак загарбників поблизу населених пунктів Новоєгорівка, Новолюбівка, Греківка, Невське, Терни, Ямполівка, Торське та Зарічне. Основні зусилля ворог направляв у бік Невського, де провів ще вісім атак.

На Сіверському напрямку Силами оборони України відбито три штурми поблизу Верхньокам’янського.

На Краматорському ворог чотири рази намагався прорвати українську оборону в районах Оріхово-Василівки та Диліївки.

На Торецькому росіяни здійснили три атаки неподалік Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 40 ворожих штурмів різної інтенсивності в районах населених пунктів Миролюбівка, Промінь, Мирноград, Лисівка, Селидове, Гродівка, Новотроїцьке та Новопавлівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Ізмайлівка, Гірник, Зоряне, Курахівка, Цукурине, Новодмитрівка, Новоселидівка, Антонівка, Костянтинівка, Катеринівка, Георгіївка та Водяне, де окупанти 50 разів намагалися прорвати оборону. Найбільш активно ворог діяв біля Георгіївки, Новодмитрівки та Антонівки.

На Времівському напрямку відбито три атаки окупантів в районі Богоявленки.

На Оріхівському відбулось два бойових зіткнення неподалік Малої Токмачки та Новоданилівки.

На Придніпровськом вісім атак окупантів не мали успіху.

На Волинському та Поліському напрямках — оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

В Курській області авіація ворога за добу завдала 12 авіаударів, скинувши 16 керованих авіабомб на територію РФ.

За минулу добу авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали чотири удари по скупченнях живої сили противника, уражено три пункти управління та одну інженерну споруду окупантів.

Читайте також: Українські війська утримують позиції в Курській області (ВІДЕО)

Нагадаємо, минулої доби українські захисники знешкодили 1 210 російських загарбників. Також ворог втратив 13 танків, 44 бойові броньовані машини, дев’ять артилерійських систем, 10 безпілотників оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 32 автомобілі та чотири одиниці спеціальної техніки.

Прямий ефір