Російські системи ППО нещадні до тих, кого захищають, — військовий експерт

Наслідки ураження нафтового терміналу в Феодосії. Скріншот: t.me/Crimeanwind/

Система протиповітряної оборони (ППО) “Панцир”, яка стояла на захисті нафтобази у Феодосії, збиваючи українські дрони, влучила в житловий район. Його жителів довелося терміново евакуювати. Про це в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військовий експерт Валерій Рябих.

“Конкретно щодо цієї нафтобази у Феодосії: якщо судити з аналізу тих знімків, система ППО “Панцир”, яка стояла безпосередньо на цій базі, принесла більше шкоди мешканцям Феодосії, ніж користі. Бо відбиваючи атаку українських дронів, частина ракет, запущених по українських дронах, впала на житловий район. У результаті цього місцева “влада” змушена була відселяти місцевих жителів. Російські системи ППО насамперед нещадні до тих, кого вони захищають”, — констатував військовий експерт.

Водночас він додав, що насправді систем ППО для захисту всіх військових об’єктів у Російської Федерації не вистачає.

“Потрібно зазначити, що навіть у найкращі часи Росії вистачало систем ППО десь на 5% всієї території країни. Зараз, коли Збройні сили України істотно “прорідили” ці системи, їх тим більше не вистачає. Крім того, більша їх частина перебуває на лінії фронту, прикриваючи окупаційні війська. У результаті оголюються тилові райони РФ. Також потрібно зазначити, що істотна частина систем ППО прикриває резиденції російського диктатора Путіна. Тому більшість стратегічно важливих об’єктів у Росії виявляється беззахисними і їм доводиться тільки чекати, коли прилетять українські дрони. А вони часто не змушують себе довго чекати”, — підсумував Валерій Рябих.

Читайте також: Склади та нафтобази: підсумки ударів по території РФ за тиждень (ВІДЕО)

Прямий ефір