ППО не рятує: військовий експерт оцінив удари ЗСУ по військових об’єктах на території РФ

Валерій Рябих. Скріншот: uatv.ua

Нині спостерігається особлива системність роботи безпілотних систем українського виробництва — можливості нарощуються, кількість ударів збільшується. Важливо зазначити, що удари завдаються виключно по важливих військових цілях Росії. На цьому сьогодні, 13 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM акцентував військовий експерт Валерій Рябих.

“Дійсно, потрібно відзначити системність роботи безпілотних систем українського виробництва — можливості поступово нарощуються. Особливо на тлі прохань України про надання нашими партнерами дозволу на використання далекобійних озброєнь. Попри це, удари засобами українського виробництва нарощуються і мають системний характер”, — зазначив військовий експерт.

Він додав: важливо зазначити, що всі удари стосуються виключно військових цілей. Тих об’єктів, які безпосередньо використовуються противником для забезпечення логістики та постачання окупаційним військам необхідних матеріальних засобів.

“Це насамперед боєприпаси, паливо. Під системні удари потрапили також аеродроми базування авіації противника, а також склади зберігання різних типів боєприпасів, які РФ використовує для терору мирного населення України. Це насамперед “Шахеди”, база зберігання яких була знищена минулого тижня. Це і різні види артилерійських боєприпасів, зокрема й ті, які у великих кількостях постачаються Російській Федерації Північною Кореєю. Також нафтові термінали, як, наприклад, у Феодосії. Він горів практично весь тиждень, вибухав, таким чином порушуючи логістику забезпечення паливом противника на півдні окупованих областей України”, — акцентував гість ефіру.

Експерт зазначив: усе це свідчить про те, що російська протиповітряна оборона не справляється безпосередньо з тим завданням, яке на неї покладалося.

“Попри концентрацію досить великої кількості сил і засобів, які можна спостерігати в тимчасово окупованому Криму, українські засоби проривають цю оборону і знищують об’єкти. Зокрема, нафтобаза у Феодосії охоронялася системою протиповітряної оборони (ППО) “Панцир”. Крім того, на підходах до цієї бази потрібно було пройти дуже глибоко ешелоновану систему ППО, яка насичувалася засобами вже тривалий час, зокрема й для захисту подібних об’єктів. Всупереч цьому, удари були результативними. Це говорить про те, що Сили оборони України поступово нарощують міць ударів і здатність проходити ППО, потрапляти в ціль”, — підсумував Валерій Рябих.

Читайте також: Склади та нафтобази: підсумки ударів по території РФ за тиждень (ВІДЕО)

Прямий ефір