Кремль заманює громадян на війну проти України величезними грошима — реакції (ВІДЕО)

Російські громадяни, призвані під час часткової мобілізації. Фото: gettyimages.com

Росія відчуває катастрофічну нестачу особового складу для продовження війни проти України. Заповнити великі втрати могла б мобілізація, однак путінський режим не готовий зіткнутися з черговою хвилею невдоволення громадян. Тому в хід йдуть мільярди рублів і нескінченний потік пропаганди для залучення в російську армію добровольців, інформує FREEДОМ.

Брак живої сили на фронті та боязнь проводити нову хвилю мобілізації змусили кремлівський режим витрачати колосальні бюджетні кошти для залучення контрактників. 

“Влітку і на початку осені 2024 року кремлівські технологи розпускали чутки, ніби після так званих “муніципальних виборів”, що відбулися 8 вересня, відразу оголосять загальну мобілізацію. Таким чином путінський режим вкотре тестував настрої російського населення і, вочевидь, їхня динаміка не надто задовольняє вождів держави-агресора. Тож основним чинником, який дозволяє Росії зволікати з рішенням про загальну мобілізацію, і надалі залишаються гроші”, — йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 

У найближчі три роки Міноборони РФ планує залучити на контрактну службу не менше 225 тис. нових добровольців. 

Ростовська область за підписання контракту з Міноборони тепер платитиме не 700 тис. рублів, а 1,2 млн рублів. А разом із федеральним бонусом сума становитиме 1,7 млн рублів. Таким чином Ростовська область майже наздогнала Москву, де одноразова виплата становить майже 2 млн рублів. 

“З такими цифрами втрат, які є зараз, звісно, потрібно щомісяця набирати не менше 30 тис. солдатів, щоб їх компенсувати. Тому, власне, і звучать цифри, що потрібно 225 тис. нових контрактників. Це не дуже просте завдання, тому виплати постійно зростають”, — зазначив російський журналіст Олексій Левченко. 

Гонитва за новими мобілізованими змушує регіони постійно підвищувати виплати. Так, у Бєлгородській області, де постраждалим від обстрілів цивільним обіцяли по 10 тис. рублів, новоспеченим російським окупантам мають намір виплачувати по 3 млн рублів. Але такі обіцянки стали дуже бентежити громадян РФ, про що свідчать коментарі в соціальних мережах: 

  • “Воно б і нічого, тільки — звідки грошики в роздовбаній області? Це ж не з кишені губернатора?! Те, що потекло — звідкись витекло! Підозрюю, що з наших податків — з освіти, медицини, соцстраху, науки”.
  • “А інфляція все з’їсть, тож грошей у підсумку залишиться тільки на хліб і воду”.
  • “Там дуже хитро розписана виплата. Остаточно — після 2 місяців. А спробуй вижити ці 2 місяці в “м’ясних штурмах”.
  • “Прочитайте до кінця, виплата можлива тільки через 2 місяці”.

Збільшать у Росії бюджет і для виплат “ветеранам СВО”. У 2027 році витрати на щомісячні виплати ветеранам бойових дій зростуть із поточних 120 млрд до 267 млрд рублів, — йдеться в пояснювальній записці до проєкту бюджету. 

Доведеться, судячи з усього, виділяти кошти і на нові кладовища в Росії. Про гострий дефіцит кладовищ і крематоріїв заявила заступниця голови комітету Держдуми з будівництва та житлово-комунального господарства Світлана Разворотнєва.

“Потреба в крематоріях сьогодні дуже велика. У великих містах — зокрема Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі — до 70% поховань здійснюється саме в них. Найчастіше люди з околиць змушені їхати у федеральні центри, щоб скористатися послугою кремації. А це зайві гроші, зайвий стрес, зайвий час у чергах тощо”, — цитує Разворотнєву видання The Moscow Times. 

Кладовищ не вистачає, а загиблих на війні проти України стає тільки більше. За даними британської військової розвідки, середній рівень втрат армії РФ зріс до майже 1 300 солдатів убитими або важко пораненими на добу. Ця цифра практично збігається з підрахунками Генерального штабу ЗС України. За його даними, станом на 13 жовтня армія країни-агресора втратила за минулу добу в Україні 1 300 військових

Читайте також: Щоденні втрати росіян наближаються до 1 300 солдатів, — Варченко

Раніше повідомлялося, що на момент повномасштабного вторгнення в Україну в стройових частинах армії РФ було близько 700 тис. військових. Втрати, що перевищують 650 тис. військових, означають, що стратегічний ресурс армії Росії практично виведений з ладу: вони або вбиті, або важко поранені.

Прямий ефір