Найбільше бойових зіткнень відбулося на Курахівському напрямку — карта війни за 12 жовтня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: uatv.ua

94 бойових зіткнення зафіксовано на фронті з початку доби. За даними Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), найбільше штурмів противник здійснив на Курахівському напрямку, інформує FREEДOM.

За даними Генерального штабу ЗСУ, на Курахівському напрямку російські окупанти провели 32 атаки. Сили оборони України стійко тримають рубежі. Найгарячіше зараз — біля Катеринівки. На Покровському напрямку противник здійснив 14 штурмових атак, 11 — на Лиманському, 10 — на Куп’янському. Жорстку відсіч росіяни отримали також на Торецькому, Краматорському, Сіверському, Времівському та Оріхівському напрямках. Як зазначають військові експерти, українська армія системно та методично продовжує знищувати військовий потенціал противника.

“Фактор ресурсів, я думаю, що в цьому контексті знову відіграє дуже важливу роль. Чи буде можливість у російських окупантів своєчасно отримувати не тільки боєприпаси, а й пальне для техніки, зокрема бронетехніки? Це впливатиме на динаміку на полі бою. Активна діяльність української армії в частині знищення не тільки ворожих складів з боєприпасами, а й ворожих центрів, логістичних центрів паливних матеріалів, я думаю, також може вплинути на ймовірність та інтенсивність ведення бойових дій на півдні Запорізької області”, — прокоментував військовий експерт Владислав Селезньов.

Січеславські десантники зірвали плани противника щодо штурму українських позицій на Покровському напрямку. Воїни розповіли, що російська піхота пересувалася на чотирьох бронемашинах, на танку, а також на багі та “Газелі”. Десантники за допомогою дронів влучно знищили техніку та розбили піхоту. Штурм росіян закінчився, навіть не розпочавшись.

Артилеристи-десантники виклали відео відбиття російських штурмів на Вугледарському напрямку. Воїни розповіли, що пілоти безпілотних систем не лише здійснюють розвідку та точні скиди, підриваючи техніку й живу силу росіян, а й коригують вогонь артилерії.

“Вони швидко рухалися, оскільки перший постріл був точний, вони не бачили, куди рухаються, і в’їхали у свою ж вирву від КАБу. Було достатньо одного FPV-дрона, щоб знищити одну БМП. Також їхав танк, який знищила наша артилерія. Пара пострілів — і ціль було вражено. Росіяни не заїхали на наші передові позиції, вони знищені на підході”, — розповів пілот 148 окремої артилерійської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ з позивним “Спарта”.

Також точно працюють і підрозділи радіолокаційної боротьби. Українські воїни називають роботу станцій “невидимою хвилею”. Адже за допомогою радіоелектронних хвиль можна контролювати небо та нейтралізувати БпЛА противника ще на підльоті до українських позицій.

“Можна і навігацію збити, і телеметрію збити, і можна йому взагалі управління збити. Це ж прекрасно, це добре. Значить, він не виконав свою роботу, значить, він не вдарив кудись, нічого не пошкодив. Це позитив, це плюс великий для нас — для хлопців, для підрозділів, для бригади загалом. Це показник того, що ми здатні дати відсіч“, — розповів фахівець РЕБ бригади “Гарт” із позивним “Слендер“.

Головнокомандувач ЗСУ провів нараду з командирами підрозділів безпілотних систем — у форматі відеоконференцзв’язку. Олександр Сирський поставив завдання — розвивати цей рід військ, а також більш широко впроваджувати на полі бою передові технологічні розробки.

“За підсумками вересня маємо позитивну динаміку ураження та знищення ворожих цілей ударними дронами. Тому 147 військовослужбовців підрозділів безпілотного авіаційного комплексу, які успішно знищують ворога та його техніку, заохотив відзнаками головнокомандувача. Дякую вам, наші воїни, за стійкість і хоробрість. Подяка всім, хто розробляє, виробляє і постачає дрони в армію. Окрема подяка за підготовку майбутніх операторів БпЛА. Працюємо разом далі на розвиток Сил безпілотних систем”, — написав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook.

Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, втрати російської армії з початку повномасштабного вторгнення перевищили 667 тисяч солдатів. Лише за останню добу українські військові ліквідували 1 290 окупантів. Також знищили дев’ять танків, 27 бойових бронемашин, майже 60 артилерійських систем та одну РСЗВ. Крім цього, Сили оборони спалили понад 150 одиниць автомобільної та спеціальної техніки РФ.

Читайте також: У росармії серйозні проблеми з технічним забезпеченням на окупованих територіях — деталі від Снєгирьова

Прямий ефір