РФ перекидає війська в Курську область і не залишає спроб витіснити українську армію: ситуація в регіоні (ВІДЕО)

Курська область. Фото: Rtvi

Російська армія не залишає спроб витіснити українську армію з Курської області. Для цього країна-агресор перекинула на Курський напрямок близько 50 тис. військових з інших ділянок фронту. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Головком зазначив, що таким чином РФ послабила угруповання на інших напрямках, зокрема, на Запорізькому, Херсонському та Краматорському, інформує FREEДОМ.

“Ми знаємо, що вже близько 50 тис. військових кинуто на Курський напрямок з інших, де противник вів наступальні дії. Тим самим він послабив угруповання на інших напрямках — на Запорізькому, на Херсонському, Краматорському. Що, звичайно, полегшило нам умови ведення оборонної операції”, — заявив Сирський у документальному фільмі “Західний напрямок”.

10 жовтня аналітичний проєкт DeepState повідомив, що російські військові нібито пробили лівий фланг угруповання Сил оборони України в Курській області. Аналітики зазначили, що армія РФ намагається закріпитися в районі населених пунктів Новоіванівка і Зелений шлях.

Тим часом керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко заявив, що задум Росії було провалено.

“У Курській області вдалося зірвати задум росіян. Без деталей, але в армії РФ значні втрати в техніці”, — повідомив Коваленко.

Пропагандистські Telegram-канали РФ щодня твердять, що російські військові нібито просуваються все далі в Курській області. При цьому видання Politico, посилаючись на джерела, повідомляє, що у Москви наразі немає сил повертати Курську область через погану організацію у війську і значні проблеми з логістикою.

“Усі повідомлення офіційних пабліків, мова про Міністерство оборони РФ, і пропагандистських пабліків про успішний контрнаступ збройних сил Росії в Курській області, не відповідають дійсності. Ба більше, спростовуються безпосередньо з місця подій російськими “воєнкорами”, — сказав військово-політичний оглядач Дмитро Снєгирьов.

Одночасно із вигадками нібито про свої успіхи в Курській області, Росія продовжує обстріли своїх же територій. Під масовані атаки російської армії потрапляють навіть ті населені пункти, де немає українських військових. Минулого тижня обстрілу зазнало місто Суджа.

“Ворог продовжує знищувати власне населення і власну інфраструктуру. Сьогодні по місту Суджа було завдано три авіаційні удари керованими авіабомбами. Внаслідок чого знищено ремонтний завод, будинки мирних мешканців”, — зазначив представник української військової комендатури в Курській області Олексій Дмитрашковський.

Наразі українська армія не лише контролює понад 1 300 кв. км Курської області, а й забезпечує усім необхідним мешканців підконтрольних територій: ліками, їжею та водою. 

Читайте також: Контрнаступ РФ у Курській області: росармія бомбить свої міста — аналіз експертів

Раніше повідомлялося, що російська армія розпочала другу масштабну контратаку на Курському напрямку в РФ.

Прямий ефір