В України з’являються додаткові можливості для ураження цілей у РФ — деталі від засновника БФ “Закриємо небо України”

Дим біля аеродрому в Адигеї. Скріншот: uatv.ua

Попри те, що територія Росії дуже велика, а можливості України щодо завдання ударів обмежені 2-2,5 тис. км, більшість потенційних цілей на території РФ розташовані в зоні досяжності українських засобів ураження. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

“Тому ми бачимо чи не щодня завдання такого роду ударів, а це означає — зниження потенціалу їхніх можливостей щодо застосування ствольної артилерії, систем залпового вогню та ракетного озброєння”, — коментує гість ефіру.

Результативні удари по стратегічних об’єктах російської армії в Адигеї, Тверській області, тимчасово окупованій Феодосії та інші, за словами Романенка, свідчать про те, що в Сил оборони України з’являються додаткові можливості.

“У нас масштабується виробництво як самих ударних засобів, так і вдосконалюються системи наведення, завдяки чому ми обходимо частину елементів протиповітряної оборони [противника]. Поліпшується бойова частина, що застосовується. У більшості дронів — це вага 50 кг плюс-мінус, а необхідні, звичайно, потужніші бойові частини. Вони є у ракетній зброї. Ті ж, наприклад, Storm Shadow — пів тонни, тобто на порядок вище. Тому йде робота над удосконаленням, над модернізацією наших засобів”, — наголосив Ігор Романенко.

Читайте також: Техніка, боєприпаси, пальне: українська зброя продовжує знищувати військові об’єкти РФ (ВІДЕО)

Нагадаємо, в ніч на 10 жовтня українські військові вразили аеродром “Ханская” в Республіці Адигея РФ. Під удар потрапив склад боєприпасів на території військового об’єкта. На аеродромі також базувалися літаки Су-34 та Су-27.

Прямий ефір