Зеленський представив Макрону план перемоги України

Володимир Зеленський і Емманюель Макрон. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 10 жовтня, представив главі Франції Еммануелю Макрону план перемоги. Про це повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

Зустріч лідерів України та Франції відбулася в Парижі. Окрім обговорення питань досягнення справедливого миру, президенти також говорили про ситуацію на полі бою та обговорили спільне виробництво зброї.

“Я поділився нашим планом перемоги, ситуацією на полі бою. Перед зимою нам потрібна підтримка”, — сказав Зеленський.

В Офісі президента України також повідомили, що окремий фокус переговорів стосувався спільного виробництва зброї та копродукції. Українська сторона запропонувала розширити таку співпрацю. Робота над цим відбуватиметься на рівні міністрів оборони.

“Навчальна місія для наших солдатів, бригади — ми вдячні Франції за це. Від цього залежить багато чого, особливо ситуація на сході, тому що в нас не було достатньо ротаційних бригад, повністю укомплектованих, на 100%. Тепер ми працюємо з Францією і деякими іншими союзниками. І я сподіваюся, що в найближчому майбутньому ми зможемо розраховувати на наших сильних хлопців”, — цитує Зеленського Reuters.

Зі свого боку Еммануель Макрон зауважив, що Франція приймає перших українських солдатів.

“Це також дуже унікальна модель співпраці. Я хочу ще раз заявити про підтримку Францією українського опору російській агресії. Існують постійні зобов’язання щодо обладнання, які слідують за тим, що було зроблено в останні місяці, як у плані оборонного обладнання, так і навчання”, — зазначив він.

Читайте також: За результатами саміту “Україна — Південно-Східна Європа” ухвалено декларацію — деталі

Нагадаємо, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до Франції.

Перед візитом до Франції Зеленський відвідав Лондон. Глава Української держави зустрівся з прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером і представив йому деталі плану перемоги.

Крім того, у Лондоні відбулася тристороння зустріч Володимира Зеленського з Кіром Стармером і генеральним секретарем НАТО Марком Рютте.

Раніше, 9 жовтня, президент України Володимир Зеленський прибув до Хорватії, де підписав із прем’єр-міністром країни угоду щодо довгострокового співробітництва та підтримки.

Також у Хорватії Зеленський зустрівся з прем’єр-міністрами Албанії, Північної Македонії та Греції — Еді Рамою, Християном Міцкоським, Кіріакосом Міцотакісом і президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар.

Читайте також: Зеленський представив деталі плану перемоги Стармеру 

Прямий ефір