Лукашенко з Путіним мають відповісти за злочини проти України, — Вячорка 

Олександр Лукашенко і Володимир Путін. Фото: ap.org

Пособництво Лукашенка і його режиму Путіну у викраденні українських дітей — це всього лише один момент, за який білоруському диктатору загрожує трибунал. Насправді таких моментів багато: і постачання зброї путінському режиму, і надання території Білорусі для нападу та обстрілів України тощо. Тому дуже важливо, щоб за свої злочини Лукашенко опинився в суді. На цьому сьогодні, 10 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДOM акцентував радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка.

“Сьогодні демократичні сили Білорусі підтримують усі ініціативи України щодо того, що диктаторів потрібно притягнути до відповідальності”, — зазначив радник лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської.

Але, за його словами, сьогодні, коли критично важливо притягнути до відповідальності диктаторів, міжнародна судова система практично не працює.

“Зараз дуже хороший момент взагалі переглянути міжнародні структури. Навіщо ООН? Чи може ООН вплинути на ситуацію, а не просто видавати резолюції й обговорювати? Обговорювати теж важливо, але вкрай важливо ухвалювати рішення. Ми бачимо, що зараз Україна робить величезні старання, докладає титанічних зусиль, щоб притягнути диктатора Путіна до відповідальності, до трибуналу. І дуже важливо, щоб там опинився і Лукашенко. Дуже важливо почати справи в Міжнародному кримінальному суді. Якщо ці справи не запустять, є велика ймовірність, що диктатори та їхні пособники — всі ці генерали, військові, КДБ-шники — уникнуть відповідальності. Тому зараз наше завдання — зібрати якомога більше доказів, почати процеси, щоб кожен поніс заслужене покарання“, — підсумував Франак Вячорка.

Читайте також: Білоруси не виходитимуть на протести: як населення чинить опір режиму Лукашенка, розповів радник Тихановської

Прямий ефір