Зеленський зустрівся з українськими дітьми, які оздоровлюються у Хорватії (ФОТО)

Зустріч Зеленського та Пленковича з дітьми. Фото: president.gov.ua

У Дубровнику президент України Володимир Зеленський і премʼєр-міністр Хорватії Андрей Пленкович сьогодні, 9 жовтня, зустрілися з дітьми українських захисників, які приїхали в країну на оздоровлення. Про це повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

“Дуже приємно бути сьогодні тут. Подякував команді премʼєр-міністра за те, що підтримує наших українських діточок, чиї батьки є героями нашої держави, бо захищають Україну. І є, на жаль, ті, що залишаться в наших серцях, в історії, бо віддали найдорожче — життя. Ми їм дуже вдячні. І ніхто з нас ніколи їх не забуде”, — сказав Зеленський.

Зараз на відпочинку в місті Спліт перебувають 90 дітей воїнів із Київщини. Оздоровлення триває 10 днів і відбувається в межах програми Посольства України в Хорватії для дітей військових. Фінансує відпочинок фонд почесного консула України в Хорватії Івіци Піріча. Загалом із початку року пройти таке оздоровлення змогли понад 800 дітей. 

“Я дуже радий, що Хорватія допомагає нашим українським дітям. Дуже важлива така допомога. Такий відпочинок дає змогу підтримати наших дітей, щоб вони усміхались. Я це бачу”, — зазначив президент.

Володимир Зеленський і Андрей Пленкович передали дітям подарунки, а діти їм — прапори зі своїми підписами.

Читайте також: У жовтні, листопаді та грудні ми маємо реальний шанс зрушити ситуацію в бік миру та довготривалої стабільності, — Зеленський

Нагадаємо, 9 жовтня президент України Володимир Зеленський прибув до Хорватії, де підписав з прем’єр-міністром країни угоду по довгострокове співробітництво та підтримку.

Також 9 жовтня у Хорватії за підсумками саміту “Україна — Південно-Східна Європа” ухвалена декларація.

Прямий ефір