Макрон зустрівся з бійцями української бригади, яка проходить навчання у Франції

Зустріч Макрона з українськими військовими. Скріншот: uatv.ua

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся з українськими військовими, які проходять навчання на одній із французьких військових баз. Як повідомляє Reuters, на цьому полігоні тренують близько 2 тис. бійців Збройних сил України, повідомляє FREEДОМ.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення Росії Франція підготувала вже 15 тис. українських захисників.

“Я треную піхотний контингент бійців, які будуть офіцерами зв’язку. Ми проходимо те, що я назвав би класичний військовий вишкіл. Ми також беремо до уваги підготовку, яка вже має деяких солдатів. Потім ми поєднуємо це з нашим досвідом роботи та принципами французької підготовки, яка існує вже багато років. І у нас виходить своєрідне партнерство, ми вчимося один в одного. Контингент, з яким я тренуюсь, має дуже високий моральний дух. Бійці, яких я навчаю, дуже мотивовані та дуже серйозно ставляться до завдання, що стоїть перед ними. І все йде дуже добре. Дуже хороший зв’язок зі солдатами, дуже добрі стосунки та є взаємне визнання”, — розповів інструктор з підготовки піхоти Чарльз.

Президент Франції Еммануель Макрон у соцмережі Х повідомив, що навчання проходить бригада імені Анни Київської, яка буде навчена та оснащена завдяки солідарності Франції.

“Я взяв на себе це зобов’язання: зараз наші військові навчають 2 300 українських солдатів у Гранд-Есті з обладнанням, яке вони використовуватимуть під час місій”, — написав він.

Читайте також: Франція має намір передати Україні винищувачі Mirage 2000 у першому кварталі 2025 року, — Лекорню

Прямий ефір