В армії РФ вистачає сил на потужний наступ тільки на одному напрямку — аналіз Дикого

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

В армії РФ не вистачає сил на потужний наступ більше, ніж на одному напрямку. Про це сьогодні, 9 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Річ у тім, що у російської армії, за всієї її нинішньої досить високої чисельності, усе-таки не вистачає сил на потужний наступ більше, ніж на одному напрямку. Тривалий час основним напрямком виступав Покровський, останніх, власне, кілька місяців. З нашого боку туди було перекинуто певні резерви, вибудувано нову лінію оборони після того, як тривалий час росіяни там просувалися, і під Покровськом вони, можна сказати, застрягли. І тоді, ну треба віддати належне російському командуванню, вони прийняли рішення змістити акцент”, — сказав він.

Дикий зазначив, що російські окупанти дещо послабили тиск на Покровському напрямку і перемикнутися на Вугледар. Він наголосив, що Силам оборони довелося вийти з міста, однак про обвал фронту не йдеться.

На думку Дикого, тепер слід очікувати повернення сил, що звільнилися у росіян, на Покровський напрямок, тому що у них немає особливих перспектив розвивати наступ далі за Вугледаром.

“Вони повернуться на Покровськ, ось, і, найімовірніше, все-таки зараз проміжна мета для них на найближчий час — це Торецьк, де вони вже зайшли в місто. Відповідно, яка зазвичай логіка у російського командування? Якщо в місто вже зайшли, значить, потрібно оголосити, що місто взято. А ось між “у місто зайшли” й “місто взято” проходить зазвичай дуже складна фаза вуличних міських боїв. І ось вона може тягнутися іноді місяцями, як ми пам’ятаємо по Соледару, як ми пам’ятаємо по Бахмуту, як ми пам’ятаємо по Авдіївці. Усі ці міста росіяни зрештою взяли, але за кожне місто було від 4 до 9 місяців саме вуличних боїв. Ось зараз, по суті, вирішується, як довго ми вирішимо обороняти Торецьк уже саме під час вуличних боїв”, — сказав екскомандир взводу батальйону “Айдар”.

Він прогнозує, що в Торецьку будуть вестися бої за кожен квартал. Дикий підкреслив, що це дуже важко, але стратегічно вигідно для Сил оборони України.

“Стратегічно ми в таких вуличних боях зазвичай знищуємо настільки велику кількість окупантів, що після взяття чергового міста далі йде велика довга пауза, тому що їм просто потрібно відновити ці величезні втрати. Нагадаю, що Бахмут їм коштував у 100 тисяч загальних втрат, з них 40 тисяч тільки вбитими. Маленька Авдіївка з довоєнним населенням у 16 тисяч, їм коштувала 20 тисяч тільки вбитими. І щоразу після цього Росії доводилося саме по новій збирати сили. А загалом можливості збирати сили, вони поступово зменшуються”, — сказав він.

Читайте також: 40 атак окупантів відбили Сили оборони України на Курахівському напрямку — ситуація на фронті

Нагадаємо, за останню добу Сили оборони України ліквідували 1 150 російських окупантів, а також знищили 11 бойових бронемашин, 55 одиниць автомобільної техніки та 19 артилерійських систем. 

Прямий ефір