Намагаються виконати оперативне завдання: підвищену активність росіян у районі Торецька пояснив Грабський

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти активізувалися в районі Торецька, намагаючись виконати оперативне завдання — вийти на лінію Часів Яр — Костянтинівка — Покровськ. Про це сьогодні, 8 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, учасник миротворчих місій у Косово та Іраку Сергій Грабський.

Він констатував, що Донецький напрямок залишається одним із найгарячіших на фронті. 

“Тут ситуація виглядає саме таким чином, що противник намагається виконати свої завдання оперативного рівня, а саме в ідеалі вийти на лінію Часів Яр — Костянтинівка — Покровськ. Саме з цим пов’язані такі активні бої в районі Торецька, де противник намагається протиснути нашу оборону й вгризається в цю оборону, ведучи запеклі вуличні бої”, — сказав військовий експерт.

Грабський також зазначив, що у російських окупантів залишається стратегічне завдання — вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей. За його словами, противник розбив його на підзадачі або завдання оперативного рівня.

“І в даному випадку ми говоримо про те, що противник веде наступальні дії на Покровсько-Курахівському напрямку. Я б сказав, більше він зараз значну увагу приділяє саме Курахівському напрямку. Наші війська внаслідок запеклих боїв змушені були відійти в основному з населеного пункту Цукурине, противник намагається прориватися в бік Селидового тощо. Тому ми й ведемо такі бої, які змушують противника використовувати все більшу та більшу кількість особового складу та тиснути саме на цьому напрямку, створюючи загрозу саме для Курахового”, — сказав Грабський.

Він не виключає, що росіяни намагатимуться просунутися з півдня — з Вугледара у напрямку на Богоявленку.

“Але, загалом, це вже тактичні дії. Але, якщо підсумувати, то можна сказати, що противник буде найближчим часом продовжувати саме активні дії на цьому напрямку. Він намагався також атакувати на Харківському напрямку, але там він успіху не досяг. Незважаючи на його просування вже в районі Куп’янська, результату в нього поки що не спостерігається, хоча ситуація там теж досить складна”, — сказав військовий експерт.

Читайте також: Російські окупанти посилили атаки в Торецьку: бої точаться буквально за кожен під’їзд

Нагадаємо, між російськими окупаційними військами та Силами оборони України за минулу добу відбулося 172 бойових зіткнення. Найгарячішими напрямками залишаються Покровське та Курахівське, де відповідно відбулося 26 і 37 боїв.

Прямий ефір