Щонайменше 5 дивізій бронемашин і танків втратила армія РФ на Покровському напрямку, — ISW

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія втратила на Покровському напрямку на Донеччині не менше ніж п’ять дивізій бронетехніки. А з початку операції РФ із захоплення Авдіївки у жовтні минулого року було знищено майже 2 тис. одиниць важкої техніки. Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW), передає FREEДОМ.

За даними аналітиків ISW, найбільші втрати зафіксовані влітку 2024 року, коли війська РФ активізували наступ у Донецькій області. За три місяці Збройні сили України спалили майже 400 танків та понад 800 бойових машин піхоти. За інформацією аналітиків, ці дані можуть бути занижені, оскільки не всі втрати було підтверджено візуально.

Читайте також: Основні причини зростаючих втрат армії РФ в Україні назвав військовий експерт

Нагадаємо, розвідка Великої Британії у вересні зафіксувала новий рекорд середньодобових втрат російської армії в Україні за весь час повномасштабного вторгнення. Так, середньодобові втрати армії РФ у вересні становили 1 271 особу вбитими й пораненими. Перед цим найвищий показник був у травні 2024-го — 1 262 солдати на добу. Загалом за весь час повномасштабної війни РФ втратила понад 660 тисяч осіб.

Прямий ефір