Чотири стратегічні ділянки на фронті оцінив генерал армії

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Путін дав вказівку до початку зими захопити Покровськ, а далі просуватися на Курахівському та Куп’янському напрямках, а також розпочати наступальну операцію на Запорізькому напрямку. Це чотири стратегічні ділянки, де буде спроба завоювати нові позиції. Про це сьогодні, 7 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав генерал армії України, колишній голова Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

“Надзавдання росіян — це, звичайно, прорватися на Краматорськ, захопивши це місто, слідом, відповідно, Слов’янськ та Костянтинівку, тобто фактично всю Донецьку область”, — повідомив він.

Маломуж зауважив, що російські окупанти зазнають сильних втрат на полі бою, лише за тиждень було вбито та поранено 8 660 осіб особового складу, знищено кілька десятків військової техніки. Тому такі темпи наступу, за його словами, дуже тяжкі.

“Після Вугледара застосовується та сама тактика просування флангів, спроба оточити окремі наші частини на Покровському напрямку, на Вугледарському. Росіяни намагаються просуватися, формуючи нові фланги та удари, заходячи вже з півдня на Покровську ділянку. Ворог концентруватиме основні зусилля там, перекинувши сили з інших стратегічних напрямків, частково з Торецького, там, де вони спробували захопити Часів Яр, але це не вдалося. Тому зараз завдання ставиться тактичніше”, — вважає генерал армії.

Він зауважив, що російська армія також намагається ще просуватися у сторону Харкова Куп’янським напрямком.

“Щодо Запорізького спрямування. Росіянам необхідно відсунути наші частини від логістики та залізниць, які там побудували. Тому ми там дістаємо ці логістичні шляхи нашими ракетними системами, зенітно-ракетними та артилерією. Окупанти намагатимуться далі наступати у цьому секторі, відсунути нас біля Роботиного. Зараз готуються нові угруповання і там найближчими днями, гадаю, буде здійснено низку наступальних операцій”, — висловив думку Маломуж.

Читайте також: У Вовчанську російські окупанти риють тунелі у спробі наблизитись до українських позицій, — бригада “Хартія”

Прямий ефір