США планують розблокувати 50 млрд доларів позики для України коштом активів РФ до кінця року, — Брінк

Ілюстрація: gettyimages.com

Сполучені Штати Америки працюють над тим, щоб до кінця року розблокувати 50 млрд доларів позики для України, яка погашатиметься коштом заморожених російських активів. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк в інтерв’ю Forbes Ukraine, передає FREEДОМ.

За її словами, майбутнє фінансування вимагає певних кроків з огляду на майбутні вибори в Америці, і до цього рішення ще належить прийти. 

Водночас Брінк зауважила: зниження сильної двопартійної підтримки України вона не помітила. 

Як повідомив заступник голови Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, країни G7 хочуть уже до кінця жовтня домовитися про 50-мільярдний кредит для України. 

За його словами, ЄС надасть основну частину кредиту, до 39 млрд дол. Але є також зобов’язання з боку Канади, Великої Британії та Японії. 

Читайте такожУкраїна почне отримувати гроші найближчими місяцями, — міністр фінансів Канади про доходи від заморожених росактивів

Нагадаємо, 14 червня в Італії лідери країн G7 домовилися надати Україні кредит на близько 50 млрд дол. Кошти погашатимуться шляхом доходів від заморожених суверенних російських активів, що перебувають у ЄС та інших юрисдикціях.

Раніше повідомлялося, що Японія готова надати Україні кредит під відсотки від заморожених російських активів.

Прямий ефір