“Підготовка йде”: про перспективи дронового удару по Керченському мосту висловився розробник БпЛА

Керченський (Кримський) міст. Фото: pixabay.com

Для завдання руйнівного удару по Керченському (Кримському) мосту потрібні дрони із серйозними боєголовками. Однак насамперед необхідно знищити те, що його прикриває. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив командир спецпідрозділу ударних дронів “Білий орел”, розробник БпЛА Валерій Боровик.

“Дрони з [боєголовками] 3-10 кг там нічого не зроблять. Потрібно 50-100 кг, не один раз і попадання в ту саму точку. Тому дуже акуратно скажу, що насамперед потрібно знищити те, що його [міст] прикриває з повітря, з моря та з землі. І це має бути не лише повітряна атака, а й підводна, надводна атака. Це серйозна підготовка. Вона йде”, — упевнений він.

Боровик додав, що для дійсно ефективного удару Силам оборони України потрібен час та підготовка різного типу безпілотників.

Читайте також: Росія посилює захист Керченського мосту, — “Кримський вітер

Раніше капітан 1-го рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗС України (2004-2020 рр.) Андрій Риженко висловив думку, що у світової спільноти є важелі, які здатні змусити Росію в примусовому порядку демонтувати Керченський міст.

Читайте також: Керченський міст залишається ключовою ціллю для Сил оборони в окупованому Криму — думка

Прямий ефір