Найбільше боєзіткнень — на Куп’янському та Курахівському напрямках: Генштаб ЗСУ повідомив про ситуацію на фронті

Українські захисники. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 159 бойових зіткнень. Майже вздовж усієї лінії зіткнення тривають бої. Українські військові стримують ворожі атаки. Ведуть, виснажуючи сили противника, бойову роботу українська артилерія, розвідка, авіація та безпілотні системи. Про це сьогодні, 5 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські окупанти завдали минулої доби по позиціях українських підрозділів та населених пунктах три ракетних удари чотирма ракетами, 82 авіаудари, залучивши 142 КАБи. Крім цього, ворог здійснив понад 4 400 обстрілів, 161 з них — із реактивних систем залпового вогню. Авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони України уразили:

  • вісім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, засіб протиповітряної оборони;
  • один артилерійський засіб на вогневій позиції;
  • три пункти управління;
  • один пункт управління БпЛА та одну РЛС росіян.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні та штурмові дії — відбулося чотири бойових зіткнення в районі Стариці, Вовчанська та Тихого.

На Куп’янському напрямку росіяни провели 22 атаки за добу. Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Синьківки, Новоселівки, Піщаного, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку українські війська зупинили 15 атак росіян неподалік від Невського, Греківки, Макіївки, Новосадового та Торського.

На Сіверському напрямку Сили оборони України відбили три штурмові дії. Ворог намагався просунутися поблизу Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку українські військові зупинили дев’ять спроб противника прорвати оборону. Основні зусилля окупанти, за підтримки авіації, прикладали у районі Часового Яру, Калинівки, Ступочок та Андріївки.

Російські загарбники минулої доби продовжували активно діяти на Торецькому напрямку. Загалом ворог провів 14 атак на позиції ЗСУ в районі Торецька та Щербинівки. Завдавав авіаударів КАБами.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 15 штурмів і атак біля населених пунктів Миколаївка, Селидове та Лисівка, де загарбники за підтримки авіації намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили ворожі атаки поблизу Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Антонівки, Костянтинівки та в напрямку Богоявленки, де ворог 28 разів намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку відбулося чотири бойових зіткнення в районах Роботиного, Малих Щербаків та Кам’янського.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не змінилася. Ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями росіяни зберігають військову присутність, обстрілюють населені пункти з території РФ, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність проти України.

Читайте також: Після Вугледара окупанти можуть різко активізувати бойові дії на Запорізькому напрямку, — Снєгирьов

Нагадаємо, впродовж минулої доби росіяни втратили на фронті 1 280 військових. Також Сили оборони знищили понад 70 артилерійських систем ворога, п’ять засобів протиповітряної оборони та 31 ББМ.

Прямий ефір