Керченський міст для росіян залишається важливою логістичною артерією: коли по ньому можуть початися удари, розповів Чубаров

Пожежа на Кримському мосту. Фото: ap.org

Керченський (Кримський) міст для росіян залишається важливою логістичною артерією, усі підходи до нього окупанти посилено укріплюють. Про це сьогодні, 4 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Відомо, що Керченський міст є вкрай важливою транспортною артерією для забезпечення військового російського угруповання, що розміщене на Кримському півострові. Російські окупанти протягом весни та літа поточного року посилено укріплюють усі підходи до Керченського мосту. І це особливо було помітно та пов’язано з тим, що 22 серпня було атаковано порт “Кавказ”, де ракетними ударами знищено один із поромів із 30 цистернами, наповненими пальним”, — сказав він.

Чубаров нагадав також, що триватимуть усні слухання в Арбітражному трибуналі в Гаазі за позовом України в частині порушення Росією Конвенції ООН з морського права.

“Одна з вимог України в позові проти Росії — це демонтаж Керченського мосту. Загалом скоро ми почуємо висновок Арбітражного трибуналу, і це, мабуть, теж дуже непокоїть росіян, оскільки ми очікуємо, що буде, найімовірніше, позитивне рішення. І саме рішення про знесення мосту може бути тим пунктом, після якого почнуться і реальні удари по цьому мосту. Відповідно, звідси й заходи, які проводять окупанти, щоб ще більше посилити захист цієї дуже важливої для них артерії”, — сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Читайте також: Росія посилює захист Керченського моста, — “Кримський вітер”

Раніше капітан 1-го рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗС України (2004-2020 рр.) Андрій Риженко висловив думку, що у світової спільноти є важелі, які здатні змусити Росію у примусовому порядку демонтувати Керченський міст.

Прямий ефір