У Харкові завершили пошукові роботи після російського удару по п’ятиповерхівці, 12 постраждалих — серед них дитина та поліцейська (ВІДЕО)

Наслідки удару. Фото: t.me/synegubov

Внаслідок російської атаки по Харкову постраждали 12 людей, серед них — трирічна дівчинка та співробітниця Нацполіції. Напередодні російські окупанти скинули на мирних жителів три авіабомби, одна з них потрапила до житлового багатоквартирного будинку, зруйнувавши третій та четвертий поверхи п’ятиповерхівки. Також згоріло понад 10 автомобілів, постраждали сусідні будинки та будівля поліклініки, там вибиті вікна. Наразі аварійно-рятувальні роботи на місці влучення завершено, під завалами людей не знайшли, повідомляє FREEДOM.

Вибухи пролунали у Харкові близько 23:00 другого жовтня. Путінські терористи скинули три авіабомби у двох районах міста. Один з ударів припав по житловій п’ятиповерхівці. У будинку почалася пожежа, поряд горіли машини, людей у шоковому стані евакуювали із постраждалих під’їздів.

Мешканці будинку одразу після удару казали, що вибух був дуже потужний, водночас вилетіли вікна та почали падати стіни. З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну це вже друге влучення по будівлі.

“Коли був “приліт”, маму вдарило рамою з вікна. Вона дуже кричала, я її заспокоювала, а вона кричала, ми ще одне не пережили, у нашому будинку був уже “приліт”, — розповів мешканка постраждалого будинку Лариса Луговенко.

“Це стрес, це шок, це розпач, це плач, одразу згадуєш — чи немає кого там”, — додала мешканка постраждалого будинку Інна Головіна.

“Почула звук вибитих вікон, і потім був дуже сильний удар, така хвиля була, ми одразу побігли до тамбура, вікна повилітали. Вилетіли двері, які були в тамбурі — вони не зачиняються, дуже багато пилу було, тому що почали сипатися стіни, стеля. Зі мною були батьки, був брат молодший, зараз я у шоковому стані, дуже складно, дуже важко”, — розповідає ще одна мешканка постраждалого будинку Каріна Ватраль.

Постраждали 12 людей, зокрема трирічна дівчинка. У людей легкі травми та травми середньої тяжкості. Дитину після огляду лікарів батьки забрали додому, а у лікарнях залишаються ще п’ятеро постраждалих, розповіли у Харківській обласній військовій адміністрації. Чергову атаку росіян на мирних громадян влада назвала тероризмом.

“Фактично щоразу, коли йде атака керованими авіабомбами, є влучання виключно до цивільної інфраструктури — це багатоквартирні, багатоповерхові житлові будинки. Російська Федерація підтверджує свій статус країни-терориста, метою якої є виключно руйнація та вбивства виключно громадянських людей”, — заявив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу пошкоджено 47 квартир у трьох під’їздах будинку, вибито 150 вікон. Повністю вигоріли три квартири. Роман — господар квартири на п’ятому поверсі. Під час удару його і сина вдома не було, каже: плити перекриття його житла завалилися, жити ніде, з речей, що вціліли, залишилися лише пара взуття та тостер.

“П’ятий поверх, де підлоги нема. Де підлоги немає — залишилася тільки кухня там. Ось це взуття забрали й усе, що було в передпокої, те й взяли. А там пройти неможливо, плиту розвалено також”, — показує зруйновану квартиру Роман Степаненко.

На ранок аварійно-рятувальні роботи у пошкодженій п’ятиповерхівці було завершено, людей під завалами не знайшли. Цілий день комунальні служби працювали на місці, прибираючи наслідки після влучання бомби. Мешканці зруйнованого будинку досі подають заяви про пошкоджене майно. Усім, хто залишився без даху над головою, буде виділено житло у гуртожитках, запевнили у міській адміністрації.

Читайте також: Російські війська атакували вночі 15 регіонів України — як відпрацювали Сили ППО

Раніше повідомлялося, 2 жовтня російська авіація завдала ударів по Харкову, вони припали по Шевченківському та Київському районах, одна з авіабомб потрапила до п’ятиповерхівки.

Прямий ефір