Російські війська атакували вночі 15 регіонів України — як відпрацювали Сили ППО

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Російські окупанти сьогодні вночі, 3 жовтня, провели чергову масовану атаку — запустили по Україні понад 100 іранських дронів типу Shahed. Сили ППО збили 78 БпЛА. Про це повідомляє  FREEДОМ із посиланням на дані Повітряних сил ЗСУ.

“У ніч на 3 жовтня ворог атакував територію України ударними БпЛА. Усього радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 105 ворожих безпілотників противника типу “Шахед”, — йдеться у повідомленні.

Дрони окупанти запускали з Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська та мису Чауда в окупованому Криму.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Було збито 78 ворожих ударних БпЛА типу Shahed у 15 областях — Київській, Черкаській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Житомирській, Полтавській, Чернігівській, Херсонській, Одеській, Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Рівненській та Івано-Франківській.

“Один безпілотник полетів у напрямку Білорусі, 23 ворожі БпЛА локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється”, — йдеться у повідомленні Повітряних сил. 

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації (КМВА), повітряна тривога в столиці тривала понад 5,5 годин. Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі.

“Проте жоден з російських дронів своєї цілі не досяг”, — поінформували у КМВА.

Сили та засоби протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над столицею приблизно півтора десятка ударних безпілотників. 

Внаслідок російської атаки в Києві зафіксовано падіння уламків в Деснянському районі міста. Але наслідки мінімальні — обійшлося без руйнувань та пожежі. Інформація про постраждалих не надходила.

Читайте також: Росія вдарила по Покровську з авіації — наслідки атаки (ВІДЕО)

Нагадаємо, російська авіація 2 жовтня завдала ударів по Харкову. Одна з авіабомб влучила в п’ятиповерхівку.

Прямий ефір