Економіка РФ уже не витягує витрати на війну, що зростають — подробиці від Братчука

Ілюстрація: gettyimages.com

Російська економіка вже не витягує витрати на війну, яку Кремль розв’язав проти України. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Він наголосив, що російська армія не виконала жодного поставленого перед нею дедлайну щодо захоплення українських населених пунктів. Так, наступ на Вугледар на Донеччині росіяни розпочали понад 2 роки тому й відтоді зазнали великих втрат у живій силі та техніці. Братчук також нагадав, що місто Часів Яр армія РФ планувала захопити до 9 травня.

“Сьогодні в нас на календарі 2 жовтня. Часів Яр тримається. Знову-таки Покровськ, знову-таки Курахове. І ми говоримо про те, що жоден із дедлайнів ворога як мінімум не виконано. І сказати про стратегічний прорив нашої оборони сьогодні не доводиться. А порахуймо, який ресурс з боку росіян було витрачено на українські села, які сьогодні, на жаль, просто спалено. Це питання про нацистів та Другу світову війну, що дуже часто люблять демонструвати росіяни. Ось справжні нащадки нацистів, випалена земля, знищення людей”, — сказав спікер.

За його словами, на сьогодні ресурс окупаційної армії виснажений.

“Російська економіка, хто б що не говорив, не витягує витрати на війну. Вони зростають. Сьогодні ці витрати на війну не відповідають й тому науково-технічному потенціалу нинішньої Російської Федерації. Адже багато в чому те, що Росія продовжує ще поки що воювати проти України, вона використовує, називаймо речі своїми іменами, радянський потенціал. Величезної країни, величезної імперії, на яку працювали 15 республік, не одна Росія. Тому цілком очевидно, що самого потенціалу Російської Федерації на це не повинно вистачити. Але ми не тільки на це розраховуємо, ясна річ, розраховуємо на власні сили та на допомогу наших союзників”, — сказав Братчук.

Спікер наголосив, що зараз змінилася філософія війни: на полі бою використовують дрони, роботів, сучасну далекобійну зброю тощо.

“Зрештою, нехай жирну крапку в цій війні поставлять українські “Богдани” або “Паляниці”. Я думаю, ніхто не буде проти”, — сказав Братчук.

Читайте також: РФ збільшує військові витрати: прогноз на майбутнє для російської економіки дав Блант

Нагадаємо, війна з кожним роком обходиться все дорожче російським платникам податків. А чиновники констатують, що запасів для фінансування військово-промислового комплексу все менше, не кажучи вже про інші сфери життя.

Прямий ефір