Росія вдарила по Покровську з авіації — наслідки атаки (ВІДЕО)

Наслідки російського авіаудару по Покровську. Фото: uatv.ua

У ніч із 1 на 2 жовтня російські війська 13 разів обстріляли міста та села Донецької області. Більшість атак припала на Покровський район, саме місто росіяни накрили авіабомбами. У своїй оселі загинув мирний житель. На місці трагедії у прифронтовому Покровську знімальна група телеканалу FREEДОМ.

Пеленою диму покритий сьогодні один із районів Покровська. Минулої ночі росіяни скинули сюди кілька авіаційних бомб. Згоріло понад десяток житлових будинків. Масовано обстрілювати місто війська РФ почали з настанням темряви. У приватному секторі, на який припав авіаудар, ще мешкають люди. У будинку, куди потрапив російський снаряд, загинув чоловік. Його тіло виявили лише під ранок.

“Три прильоти було. Пряме влучення в будинок. Згорів живцем”, — розповідає місцевий житель.

Загиблому покровчанину було 65 років. Його племінниця Наталя живе у сусідньому будинку, від якого теж залишилися лише стіни.

“Згорів, він був удома і згорів. Це наш родич, дядьку. Голову не знайшли. Воно як вибухнуло, ми дивилися телевізор, шибки полетіли на нас. Ми на підлогу впали та поповзом вибралися надвір. А там у сусіда будинок уже повністю горить”, — згадує Наталя.

На сусідній вулиці люди розбирають завали. Сюди впав другий російський снаряд. З-під вогню мешканці, ризикуючи життям, намагаються врятувати особисті речі. Полум’я спалахує. Будинок будь-якої секунди може впасти, але люди намагаються винести все, що вціліло.

Попри близькість фронту, у Покровську продовжують працювати комунальні служби. Відновлюють обірвані обстрілами лінії електропередач. Люди поки що мають електрику, але води та газу вже давно немає. Змиритися із ситуацією жителі Покровського району не можуть і своєї ненависті до країни-агресора не приховують.

“Я давно їх дуже ненавиджу. Не лише з 2022 року, а ще з 2014-го. Я знала, що вони не мають рації. Чого вони лізуть до нас в Україну, що ми зробили? Що ми не так робимо в Україні? Я цього не розумію”, — каже мешканка Мирнограда Лідія Федорівна.

Розбиваючи всі мости в районі, путінська армія намагається відрізати Покровськ від інших напрямків, але сюди, як і раніше, заїжджають волонтери, привозять усе необхідне. Місто щодня залишають сотні мешканців. За останні півтора місяця до інших областей евакуювалися близько 30 тис. осіб.

Читайте також: Українські військові вирівняли позицію щодо Покровського напрямку — розбір генерала

Прямий ефір