Іран боїться наслідків: атаку по Ізраїлю прокоментував сходознавець

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Іран боїться наслідків, тому атака по Ізраїлю 1 жовтня була досить стримана. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив журналіст та сходознавець Руслан Сулейманов.

За його словами, виходячи з бойового потенціалу Ісламської Республіки, атака Ірану по Ізраїлю могла бути масштабнішою.

“Іран не ставив собі за мету, щоб Ізраїль мав десятки жертв, щоб було завдано якоїсь істотної шкоди військовому потенціалу Ізраїлю. Акцент був зроблений на масштабності, ефектності та такий акціонізм з боку Тегерана. Але цього разу наслідки таки були трохи серйознішими порівняно з тим, що відбувалося у квітні, коли Іран теж направив близько 300 ракет та безпілотників. І тоді обійшлося все для Ізраїлю мінімальними збитками, ніхто не загинув”, — сказав Сулейманов.

Він звернув увагу, що у квітні Ізраїль вів війну лише у секторі Гази, а зараз діє на два фронти.

“І це теж, я думаю, відіграло свою роль у вразливості єврейської держави. Проте Іран не пішов на якесь ще значніше загострення. Ось те, що сталося, цього Ірану цілком достатньо. Якщо ми відкриємо будь-яку іранську пропаганду, телебачення, пресу, то там вважають, що настільки серйозного було завдано удару Ізраїлю, що він взагалі ніби ніколи не оговтається після цього”, — пояснив сходознавець.

Він додав, що Іран має “червоні лінії”, які він не хоче переступити, щоб не було дуже важких наслідків.

Читайте також: Україна засудила масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю — заява МЗС

Нагадаємо, 1 жовтня Іран запустив 180 ракет у бік Ізраїлю. Сирени повітряної тривоги звучали на всій території Ізраїлю. Зокрема, у Тель-Авіві було чути сильні вибухи.

Прямий ефір