Зеленський зустрівся з керівництвом провідних оборонних компаній світу

Зустріч Зеленського з керівництвом провідних оборонних компаній світу. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з керівниками та топменеджерами оборонних компаній країн-партнерів на полях другого Міжнародного форуму оборонних індустрій. Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомили в Офісі президента України, повідомляє FREEДОМ.

Основна тема розмови — розширення співробітництва для посилення виробничих можливостей оборонного сектору України. Президент зазначив, що темпи вітчизняного виробництва значно збільшились із початку повномасштабного російського вторгнення. Разом з тим для подальшого зростання потрібен іноземний досвід, доступ до ланцюжків постачання та технологій.

“Дуже раді бачити вас в Україні. Ми розраховуємо на велику підтримку, бо, на жаль, війна не припинилася. І ми вдячні за все, що можемо зробити разом сьогодні та в майбутньому. Ми розраховуємо на наше партнерство не лише під час війни”, — звернувся Зеленський до керівників та топменеджерів оборонних компаній.

За його словами, після першого форуму оборонних індустрій є важливі результати. Зокрема, у питаннях технічного обслуговування легких гармат, локалізації виробництва штурмових гвинтівок та створення потужностей для виробництва боєприпасів до стрілецької зброї.

Читайте також: Інвестуємо у ВПК України майже 600 млн євро, — Міноборони Данії

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року буде вироблено 1,5 млн вітчизняних дронів.

Прямий ефір