Україна засудила масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю — заява МЗС

Ізраїль та Іран. Ілюстрація: gettyimages.com

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю, яка відбулася увечері 1 жовтня. Мирні люди ніколи не повинні бути цілями для смертоносних атак. Про це йдеться в офіційній заяві, яку відомство розповсюдило сьогодні, 2 жовтня, інформує FREEДОМ.

МЗС України закликало усі сторони близькосхідного протистояння не допустити переростання конфлікту в широкомасштабну війну, наслідки якої матимуть катастрофічний характер не лише для людей у регіоні, але й для всього світу.

“Україна, яка вже понад 2,5 роки чинить опір неспровокованій збройній агресії, протистоїть не лише державі-агресору Росії, але й її поплічникам, зокрема Ірану, який постачає російському режиму озброєння для війни проти нашої держави. Засуджуємо дії іранського режиму, які дестабілізують одразу два регіони: Європу та Близький Схід”, — акцентували у відомстві.

Україна підтримала оперативні дії союзників та партнерів Ізраїлю, які вжили превентивних заходів для мінімізації негативних наслідків ракетних обстрілів ізраїльської території з боку Ірану.

“Закликаємо союзників України так само рішуче та без коливань захищати українське небо від російських ракетних та дронових атак, оскільки людське життя є однаково цінним у будь-якій частині світу”, — зазначили у МЗС.

У міністерстві наголосили на важливості неухильного дотримання усіма державами світу норм і принципів міжнародного права та статуту ООН.

“Якнайшвидша стабілізація безпекової ситуації на Близькому Сході є важливою умовою для недопущення подальшої регіональної дестабілізації”, — резюмували у МЗС.

Читайте такожЗагроза великої війни нікуди не поділася: протистояння Ізраїлю та “Хезболли” в оцінках експертів

Нагадаємо, 1 жовтня Іран запустив по Ізраїлю 180 ракет. Сирени повітряної тривоги лунали по всій території Ізраїлю. Зокрема, в Тель-Авіві було чутно потужні вибухи.

Прямий ефір