Росія посилює захист Керченського моста, — “Кримський вітер”

Супутниковий знімок Керченського мосту. Фото: t.me/Crimeanwind

РФ готується до безпрецедентної атаки на Керченський (Кримський) міст. У районі переправи з’явилися дві системи протиповітряної оборони (ППО) “Панцир”. Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомив Telegram-канал “Кримський вітер”, інформує FREEДОМ.

Про нарощування оборонних споруд свідчать супутникові знімки, опубліковані аналітиками. Росія почала розміщувати баржі на південній стороні моста ще на початку травня. Раніше встановлені бар’єри були пошкоджені штормами. Наприкінці вересня кількість барж значно збільшилася.

“До червня захисні заходи були посилені додатковими баржами та плавучими боновими загородженнями, які розташовані паралельно мосту. Але нові зображення, зроблені в суботу, 29 вересня, демонструють значне збільшення кількості барж, що захищають міст. Супутникові знімки, зроблені в суботу, також показали дві системи протиповітряної оборони “Панцир” поблизу мосту. Maxar повідомила, що вежі для цих систем будували з 18 по 23 серпня”, — йдеться в повідомленні.

Це, як зазначають аналітики, свідчить про те, що Кремль занепокоєний не лише загрозою з моря, а й намагається захистити міст від атак з повітря.

Читайте також: Законна мета для ЗСУ: чи вийде зруйнувати Керченський міст — відповідають експерти

Нагадаємо, капітан 1-го рангу запасу, заступник начальника штабу ВМС ЗС України (2004-2020 рр.) Андрій Риженко повідомив, що, незважаючи на серйозні руйнування Керченського мосту 2022 року, він досі виконує одну з основних функцій — служить логістичною переправою для постачання російських окупаційних військ. Єдиний спосіб зруйнувати цей логістичний ланцюжок — зруйнувати міст.

Прямий ефір