Сили оборони України вийшли з Вугледара — що відомо 

Ситуація в районі Вугледара. Графіка: deepstatemap.live

Сили оборони України вийшли з міста Вугледар Донецької області. Метою було збереження особового складу та бойової техніки. Про це сьогодні, 2 жовтня, заявили в Оперативно-стратегічному угрупованні військ “Хортиця” в Telegram, передає FREEДОМ.

Як зазначили в ОСУВ “Хортиця”, зазнавши великих втрат і внаслідок тривалих боїв, російські війська не залишили спроб захопити Вугледар.

“У спробі за будь-яку ціну взяти місто під контроль, ворог зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних сил України. Внаслідок дій противника виникла загроза оточення міста”, — йдеться у повідомленні.

Для збереження життів українських військових і техніки було ухвалено рішення вивести сили з міста.

“Вищим командуванням надано дозвіл на здійснення маневру з виведення підрозділів з Вугледара з метою збереження особового складу та бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій”, — зазначили в ОСУВ “Хортиця”.

Читайте також: У Вугледарі тривають бої — подробиці від Маломужа

Раніше колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж сказав, що ворог не може наступати на всіх стратегічних напрямках, визначених Путіним. Тому російське командування намагається демонструвати “для звітів” просування по всьому фронту. 

Прямий ефір