На Одещині пошкоджено портову інфраструктуру, є поранені: деталі нічної атаки РФ по Україні

Наслідки атаки РФ на Одещині. Фото: Telegram/Олег Кіпер

Російські війська сьогодні вночі, 2 жовтня, випустили по Україні 32 дрони-камікадзе. Частину безпілотників вдалося знищити, ще чотири “Шахеди” повернулися в Росію. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на дані Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що росіяни випускали дрони з кількох напрямків — Приморсько-Ахтарська та Курська. 

Атаку відбивали авіація, зенітно-ракетні підрозділи, РЕБ та мобільні вогневі групи.

Сили протиповітряної оборони збили 11 ударних дронів. ППО працювала у Кіровоградській, Одеській та Сумській областях.

“Внаслідок протидії РЕБ 10 ворожих дронів локаційно втрачено у північних та центральних областях. Ще чотири “Шахеди” вийшли з повітряного простору України у напрямку Росії”, — зазначили у Повітряних силах.

За даними очільника Одеської обласної військової адміністрації (ОВА) Олега Кіпера, війська РФ атакували безпілотниками Ізмаїльський район. Ціллю окупантів була припортова та прикордонна інфраструктура. 

“Двоє чоловіків, водії вантажівок, отримали поранення. Один із них — громадянин Туреччини. Нині постраждалі у стані середнього ступеня важкості в лікарні. Їм надають всю необхідну допомогу”, — сказав Кіпер. 

Внаслідок атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували працівники ДСНС.

За словами Кіпера, через обстріл у пункті пропуску “Орлівка” тимчасово призупинені пропускні операції.

“Наразі здійснюються заходи щодо стабілізації його функціонування. Росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це терор проти цивільного населення”, — наголосив глава ОВА.

Читайте також: Армія РФ із танка обстріляла ринок у Херсоні — наслідки (ВІДЕО)

Нагадаємо, Запоріжжя 1 жовтня опинилося під обстрілом російських військ. Близько полудня загарбники скинули на місто шість авіабомб

Прямий ефір