25 ворожих штурмів на Покровському напрямку і стільки ж — на Куп’янському: про ситуацію на фронті повідомив Генштаб ЗСУ

Український військовий. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається складною. Російська армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує позиції ЗСУ. Українські захисники стійко стримують натиск росіян, завдаючи ворогу максимальних втрат. Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 155 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 2 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Противник за минулу добу завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах:

  • два ракетних удари із застосуванням двох ракет;
  • 68 авіаударів, зокрема скинувши 124 КАБи;
  • здійснив понад 3 810 обстрілів населених пунктів та позицій українських військ, з них 124 — із реактивних систем залпового вогню.

Українські військові завдають російським окупаційним військам відчутних втрат в живій силі та техніці. Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали впродовж доби вісім ударів по районах зосередження особового складу і техніки противника.

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні дії, відбулося шість бойових зіткнень. Бої точилися зокрема в районі населених пунктів Стариця та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку за добу ворог провів 25 атак. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Синьківки, Новоосинового, Курелівки, Новоселівки, Вишневого, Колісниківки, Глушківки та Кругляківки.

На Лиманському напрямку росіяни атакували 17 разів. Намагалися просунутися біля Часового Яру, Григорівки та в напрямку Ступочок.

На Краматорському напрямку російські окупанти атакували вісім разів поблизу Андріївки, Кліщіївки, Майського та Маркового. 

На Торецькому напрямку ворог, за підтримки авіації, здійснив 16 атак біля Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбивали 25 штурмових і наступальних дій агресора поблизу населених пунктів Воздвиженка, Миролюбівка, Красний Яр, Лисівка, Новогродівка та Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу Миролюбівки, Єлізаветівки та Лисівки, противник активно застосовував авіацію.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 25 атак в районі населених пунктів Цукурине, Гірник, Георгіївка, Костянтинівка та Катеринівка.

На Времівському напрямку ворог здійснив безуспішну атаку позицій ЗСУ в напрямку Богоявленки.

За минулу добу на Оріхівському напрямку українські позиції були атаковані сім разів неподалік від Новоданилівки, Малих Щербаків та Кам’янського.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по українських населених пунктах.

Сили оборони України продовжують операцію в Курській області. За минулу добу ворог завдав там 15 авіаударів, застосувавши 20 керованих авіабомб.

Читайте також: Командування російської армії лише намагається показати рух по всьому фронту — аналіз Маломужа

Нагадаємо, впродовж минулої доби українські захисники ліквідували на фронті 1 130 російських окупантів

Прямий ефір