До кінця року Україна виготовить 1,5 млн дронів, — Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Півтора мільйона дронів виготовить Україна до кінця року. Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив сьогодні, 1 жовтня, під час засідання уряду, інформує FREEДОМ.

За словами очільника Кабміну, Київ щодня працює з партнерами над збільшенням поставок зброї та посиленням розвитку власного оборонно-промислового комплексу. Він зазначив, що у 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі.

“Кожен другий боєприпас у зоні бойових дій — український. До кінця року виготовимо 1,5 млн дронів. Не тільки випускаємо безпілотники, а й готуємо кадри для управління ними. Сьогодні уряд дає старт експериментальному проєкту з сертифікації шкіл операторів БпЛА. Встановлюємо чіткі вимоги для цих шкіл та уніфікуємо навчальний процес. Навченим операторам дронів буде простіше отримати відповідну військово-облікову спеціальність. Продовжуємо реалізацію власної ракетної програми, виходимо на значні обсяги виробництва артилерійських систем і броньованої техніки”, — заявив Денис Шмигаль.

Також він сказав, що Україна налагоджує спільні виробництва з партнерами, залучає кошти партнерів щодо купівлі української зброї для України.

“Кожен вчасно відправлений на фронт снаряд, кожен дрон, кожна одиниця артилерії — це зростання сили та могутності наших воїнів, збереження їхніх життів”, — наголосив прем’єр-міністр.

Читайте також: Інвестуємо у ВПК України майже 600 млн євро, — Міноборони Данії

Нагадаємо, льотчик-випробувач першого класу, полковник Повітряних сил ЗСУ Олександр Лиходід вважає, що Україна має перспективу стати одним зі світових лідерів з виготовлення різноманітних безпілотних апаратів.

Прямий ефір