Байден може запросити Україну в НАТО після президентських виборів у США, — думка Лісного

Прапори НАТО та України. Фото: nato.int

Для президента США Джо Байдена на першому місці зараз стоять вибори в країні на пост глави держави. До них він не озвучуватиме жодних рішень щодо вступу України до НАТО, щоб не нашкодити кандидату від його партії. Але після виборів у нього буде час до кінця каденції запросити Україну до Північноатлантичного альянсу та увійти в історію. Таку думку сьогодні, 1 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

За його словами, запросивши Україну в НАТО, Байден поставить жирну крапку в своїй кар’єрі.

“І ось ці ось перипетії всі ніхто не згадає. Згадає те, що саме Байден покликав Україну в НАТО. І тут, напевно, буду собі суперечити, але ось роль особистості в історії — досить сильна. А в НАТО? Я впевнений у тому, що за Сполученими Штатами дивляться всі й прислухаються всі. Тому тут знову ж таки розбіжності. Але якщо у президента Сполучених Штатів буде політична воля, то і НАТО відреагує адекватно”, — вважає Лісний.

Він зауважив, що якщо Україну не візьмуть до НАТО, то це буде стимул для Путіна і далі знищувати країну.

“Тому що він розуміє, поки йде війна — України в НАТО не буде. Тому тут потрібно знайти варіант, який буде прийнятний і нам, і який зможе зупинити війну”, — додав політичний аналітик.

Читайте також: Законне місце: Рютте має намір наблизити Україну до повноправного членства в НАТО

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте офіційно обійняв посаду глави НАТО. Він змінив на цій посаді Єнса Столтенберга, який очолював блок останні десять років.

Прямий ефір