Законне місце: Рютте має намір наблизити Україну до повноправного членства в НАТО

Україна — НАТО. Ілюстрація: armyinform.com.ua

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте вважає, що Україна має бути в Альянсі. Про це він заявив сьогодні, 1 жовтня, у Брюсселі, інформує кореспондент FREEДОМ в Європі.

“Мій другий пріоритет — це посилення підтримки для України та приведення її якомога ближче до НАТО. Тому що не може бути стійкої безпеки в Європі без сильної та незалежної України. Я знаю з особистого досвіду, з катастрофи рейсу MH17 у 2014 році, як конфлікт в Україні не обмежений лініями фронту. Тому ми повинні виконати частину нашої роботи. Ми повинні виконати пакет, узгоджений на Вашингтонському саміті, і ми повинні забезпечити цю підтримку в майбутньому, тому що законне місце України — в НАТО”, — сказав Рютте, презентуючи перед Радою НАТО пріоритети своєї роботи.

Читайте також: Україна — у пріоритеті: Рютте вступив на посаду генерального секретаря НАТО

Нагадаємо, сьогодні, 1 жовтня, у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбувається урочиста церемонія передачі повноважень новому генеральному секретарю Марку Рютте. Він змінив на цій посаді Єнса Столтенберга, який був генсеком НАТО з 2014 року. В одному зі своїх інтерв’ю Столтенберг заявив, що найгіршим днем його каденції стало 24 лютого 2022 року. При цьому, на його думку, Альянс міг зробити більше для того, щоб запобігти повномасштабному вторгненню РФ в Україну. Столтенберг закликав союзників надавати більше сучасної зброї ЗСУ, зокрема систем ППО, танків, боєприпасів.

Прямий ефір