У Запоріжжі завершена пошуково-рятувальна операція після російського удару — репортаж FREEДОМ (ВІДЕО)

Ліквідація наслідків удару по Запоріжжю. Фото: zp.dsns.gov.ua

Запоріжжя — під обстрілом російських військ. На світанку сьогодні, 29 вересня, у місті прогриміло понад 10 вибухів. Вкотре російські окупанти спрямували авіабомби на житлові райони. Поранено 16 мирних жителів, зокрема двох дітей. Зруйновано понад десяток житлових будинків, повідомляє FREEДОМ.

Перші авіабомби в Запоріжжі почали розриватися близько 05:30 ранку. Одна з них зруйнувала чотириповерховий будинок у центрі міста. Під плитами перекриттів і уламками стін опинилася жінка. Рятувальникам вдалося деблокувати її з-під завалів.

Почувши сирену повітряної тривоги, Наталія Василівна поспішила сховатися в коридорі. Як одразу ж пролунав вибух. У дворі загорілися припарковані машини. Жінка вибігла на подвір’я, щоб допомогти сусідам, і побачила, як завалився фасад будинку.

“Двері в мене вибило, у мене подвійні двері, тепер їх немає. Вікон теж немає. Там люди кричали: “Допоможіть!”, ми допомагали людям вийти з дому”, — згадує мешканка Запоріжжя Наталя.

У Дмитра Івановича — поранення осколками скла. Вибуховою хвилею в його квартирі вибило всі вікна та двері. Стіни та комунікації удар витримали. Поки рятувальники розбирали уламки, Дмитро Іванович із дружиною перебував на подвір’ї. За словами чоловіка, якщо будинок визнають аварійним, їм доведеться шукати тимчасове житло.

“Там у квартирі повно скла і всяких предметів, які літали. І стеля впала, вікна вилетіли всі, як ви самі бачите, нічого не залишилося. Швидше за все, тут будемо. Я особисто буду залишатися тут. А дружина може кудись поїде”, — сказав Дмитро Іванович і показав своє зруйноване російським ударом житло.

Атака російської авіації тривала близько години. 13 керованих авіабомб війська противника скинули на три райони Запоріжжя. 16 людей дістали поранення, зокрема 8-річна дівчинка та 17-річний підліток. Було пошкоджено інфраструктурні об’єкти, багатоповерхівки та приватні будинки.

“У різних районах міста зруйновано близько 10 будинків, багатоповерхову будівлю зруйновано з першого по четвертий поверх. Крім того, рятувальники ліквідували загоряння дев’яти автомобілів і п’яти гаражів”, — повідомила керівниця пресслужби Запорізького обласного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України Юлія Баришева.

Пошуково-рятувальна операція тривала чотири години, наразі її вже завершено. Тепер на місці руйнувань працівники комунальних служб допомагають людям закрити будматеріалами пошкоджені квартири та прибрати уламки.

Читайте також: Майже 900 авіабомб застосувала РФ за тиждень, сьогодні — по Запоріжжю, — Зеленський

Раніше повідомлялося про 13 постраждалих унаслідок російського авіаудару по Запоріжжю.

Прямий ефір