Бомбардуваннями ворог намагається послабити українські укріпрайони: ситуацію в Запорізькій області прокоментував Маломуж

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Росіяни зацікавлені в тому, щоб відсунути українські війська на півдні Запорізької області, вивівши таким чином свій південний транспортний коридор за зону ураження Силами оборони України. Тому постійно атакують у районах Гуляйполя, Роботиного, а також почали активно застосовувати керовані авіабомби (КАБи). Про це сьогодні, 29 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж.

“Раніше це було характерно для Покровська, для Часового Яру, для Вугледара. А тепер перемістили частину авіацію туди, припускаючи, що КАБами вони як би знецінюватимуть і послаблюватимуть нашу оборону, а потім розвиватимуть наступальну операцію в цьому секторі”, — пояснює він.

Маломуж зазначив, що Путін ставить перед своїми військами завдання не лише “багатоканального просування” на сході та півдні, але й хоче убезпечити логістику російської армії.

“Ставиться завдання, звичайно, знецінити наші укріпрайони. Тому зараз і КАБи, і ракетні системи, зенітно-ракетні підтягуються в цей регіон, щоб розширити зону контролю, відтіснити наші вогневі засоби від удару по залізниці, по автострадам, які використовуються для доставки живої сили, техніки на південь, але не лише на південь, але й на схід нашої держави”, — прокоментував генерал.

У зв’язку із цим найважливішим завданням для Сил оборони України стає знищення російської тактичної авіації, наголошує він.

“Коли вони піднімають тактичну авіацію, ми не лише повинні їх збивати, використовуючи різні системи ППО, наприклад F-16, але й завдавати ударів по пунктах дислокації. Це приблизно 250–300–500 км. Це наші дрони, насамперед. А якщо на території України — це іноземні ракетні системи, які їх випереджатимуть на підйомі. І завдання ударів по складах. Ми вже маємо дуже добрі приклади, коли склади КАБів були знищені системно — кілька тисяч тонн. Це дуже добрий приклад для того, щоб нейтралізувати можливі подальші удари”, — наголосив Микола Маломуж.

Читайте також: Війська РФ готуються до штурмових дій у Запорізькій області

Раніше повідомлялося, що сьогодні вранці, 29 вересня, армія РФ випустила по Запоріжжю понад 10 авіаційних бомб. Число поранених сягнуло 13 людей.

Прямий ефір