Нам важливо поділитися планом і конкретними кроками щодо посилення України, — Зеленський

Володимир Зеленський і Дональд Трамп. Фото: ap.org

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 27 вересня, перед зустріччю з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом наголосив, що необхідно докласти всіх можливих зусиль для того, щоб перемогти путінську Росію і зупинити кровопролиття. Глава Української держави вважає за необхідне зустрітися з обома кандидатами в президенти США, оскільки будь-хто з них може обіймати посаду президента, а Україна розраховує на підтримку і після виборів, повідомляє FREEДОМ.

“Дуже важливо поділитися нашим планом, конкретними кроками, як ми можемо посилити Україну. Ми повинні вирішити це зараз, тому що ми не знаємо, хто буде наступним президентом США після виборів у листопаді. Тільки американці вирішать, хто буде їхнім президентом. І ми також розуміємо, що до листопада ми не зможемо зупинити Володимира Путіна. Але ми повинні постаратися це зробити. І ми будемо доводити це на полі бою з нашими героями”, — сказав Зеленський.

Україна має планувати співпрацю зі США вже зараз, незалежно від того, хто з кандидатів обійме посаду президента.

“Ми розуміємо, що після листопада нам доведеться вирішувати, і ми сподіваємося, що потенціал Сполучених Штатів Америки буде дуже сильним. Ми розраховуємо на це. Саме тому я вирішив зустрітися з обома кандидатами в президенти США, віддавши їм належне”, — резюмував Зеленський.

Читайте також: Захід знову в українському контексті: підсумки візиту президента Зеленського до США оцінили експерти

Нагадаємо, 26 вересня під час візиту до США Володимир Зеленський зустрівся з американським лідером Джо Байденом і представив йому план перемоги України. Також президент України зустрівся з віцепрезиденткою США, кандидаткою у президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс.

Прямий ефір