Чи вистачить росіянам сил і засобів на витіснення ЗСУ з Курської області — думка експерта

Російський військовий. Фото: РИА Новости

У Курській області російські окупаційні війська стягують підрозділи і нарощують своє угруповання. Однак щоб витіснити українські Збройні сили, цього не достатньо. До того ж російському командуванню належить провести чимало заходів з бойового злагодження, адже там зібрана найрізноманітніша публіка. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт Владислав Селезньов.

“Росіяни не можуть створити таку ідеальну обстановку. Необхідно переміщення відповідних сил і засобів, проведення бойового злагодження, забезпечення всім необхідним, перш ніж приступити до тієї самої операції з блокування українського плацдарму на території Курської області, а надалі — поступового його витискання за межі РФ”, — зазначив експерт.

Але, за словами Селезньова, у Курській області перебуває абсолютно різномастна “солянка”.

“Це підрозділи БАРС, територіальної оборони, російські строковики, представники Росгвардії, десантники, морські піхотинці. До речі, там перебувають підрозділи морської піхоти: 810-ї бригади зі складу Чорноморського флоту РФ і 155-ї бригади російського Тихоокеанського флоту. Така різномаста публіка навряд чи здатна прийти одномоментно до спільного знаменника. Тому, я думаю, що російському генералу Лапіну належить ще чимало провести заходів з бойового злагодження”, — вважає Владислав Селезньов.

Або ж росіяни, як це часто буває, розраховуватимуть на традиційне російське “авось”, каже експерт.

“Будуть кидати в пекло війни все нові й нові партії “чмобіків”, сподіваючись на те, що вони зможуть прорвати оборонні рубежі та позиції українських Сил оборони на певних ділянках Курського фронту”, — доповнив спікер.

У будь-якому разі, на думку Селезньова, певне затишшя, яке нині сформувалося на території Курської області, не є випадковим.

“Сторони оцінюють можливості противника, роблять певні розрахунки для того, щоб чітко розуміти, як діяти, щоб самих себе не загнати в певну пастку. Адже, власне кажучи, кілька таких епізодів неприємних для російської армії вже сталося”, — акцентував експерт.

Ситуація в Курській області, як і на всій лінії фронту, розвивається динамічно. І поки складно передбачити подальший розвиток подій, доповнив Селезньов.

“Але я думаю, що в цій дуже масштабній за суттю і за залученням сил і засобів шаховій партії все-таки перемога буде на українській стороні, адже генерал Сирський (головнокомандувач ЗСУ, — ред.) славиться нестандартними рішеннями, які неодноразово створювали величезну кількість проблем для російських збройних сил”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Чим зумовлене затишшя на полі бою в Курській області — думка військового експерта

Раніше військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко сказав, що російська армія припустилася низки тактичних і стратегічних помилок у Курській області, які призвели до того, що наступальні дії пригальмувалися.

Прямий ефір