Одна загибла та п’ятеро поранених у Кривому Розі, зросла кількість постраждалих в Ізмаїлі — наслідки російських атак

Наслідки удару по Кривому Рогу. Фото: gp.gov.ua

Одна людина загинула, щонайменше п’ятеро постраждали внаслідок російської ракетної атаки по місту Кривий Ріг Дніпропетровської області, сьогодні, 27 вересня, де під ударом опинилося поліцейське управління. Однак це можуть бути ще не остаточні данні, повідомляє FREEДОМ із посиланням на місцеву владу та правоохоронців.

“Під завалами адмінбудівлі в Кривому Розі виявили тіло жінки”, — повідомив очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Сергій Лисак.

Також відомо про поранених.

“За даними слідства, 27 вересня 2024 року військові РФ здійснили ракетний удар по м. Кривий Ріг. Унаслідок атаки поранено п’ятеро людей. Руйнувань зазнали будівля районного управління поліції, житлові будинки, автомобілі. Рятувальні роботи тривають. Інформація щодо постраждалих буде уточнюватися”, — проінформували в Офісі генерального прокурора.

Із п’ятьох поранених ушпиталено двох людей, решта оговтуватимуться вдома, додав Лисак.

За його даними, у Кривому Розі, окрім адмінбудівлі, понівечені 23 приватні будинки, три дев’ятиповерхівки, навчальний заклад, 80 авто, з яких вісім — службові.

Наслідки удару по Кривому Рогу. Фото: gp.gov.ua

В Одеській області зросла кількість постраждалих після нальоту “Шахедів” на місто Ізмаїл: спочатку було відомо про трьох загиблих та 11 поранених. Наразі поранених — 14.

“Наразі відомо про трьох загиблих та 14 постраждалих, серед них троє дітей: двоє хлопчиків трьох і 13 років та 14-річна дівчинка. Інформація щодо інших постраждалих уточнюється”, — повідомили в Офісі генерального прокурора.

Пошкоджень зазнала цивільна інфраструктура: приватні та багатоквартирні будинки, господарчі споруди, автотранспорт. Повний перелік руйнувань та пошкоджень ще встановлюється.

Наслідки ударів по Ізмаїлу. Фото: t.me/odeskaODA

В Ізмаїлі субота, 28 вересня, оголошена днем жалоби за загиблими, повідомили в міськраді.

Атаки на Кривий Ріг та Ізмаїл українські правоохоронці розслідують за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України).

Раніше повідомлялося, що армія РФ сьогодні, 27 вересня, вдалася до масштабного терору міста Ізмаїл Одеської області, запустивши по ньому ударні безпілотники. За деякий час росіяни вдарили ракетою по поліцейському управлінню у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Прямий ефір