До трьох ворожих дивізій можуть сковувати ЗСУ невеликими силами на Курському напрямку — коментар Гетьмана

Курська операція Сил оборони України недарма є одним із пунктів плану перемоги президента Володимира Зеленського. Її важливість висока. Уже зараз вона змусила ворога перекидати додаткові сили на Курський напрямок. Утримувати їх там Збройні сили України зможуть, діючи відносно невеликими силами. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Росіяни туди відтягли кілька десятків тисяч [військових]: 30-45-50-60, кажуть до 100 тис. Це досить серйозно. Простіше: десь три дивізії їм довелося туди перекидати для того, щоби якось упоратися з нашими військами”, — коментує він.

Гість ефіру наголошує: це і було одним із завдань Курської операції.

“Ми не триматимемо там так оборону, як ми тримаємо на Покровському, Курахівському чи Вугледарському напрямку. Ми маневруватимемо. Це означає, що небагато наших військ зможе змусити росіян тримати там велику кількість, до трьох дивізій, військ. А де брати ці війська? Можливості додаткової мобілізації росіяни не мають. Усі вже знають, що вони можуть мобілізувати за місяць від 25 до 40 тис. І ще десь 60 тис., тобто, по суті, двомісячну норму мобілізації, треба десь взяти… Тому іншого виходу немає, як знімати їх із фронту. Звідки їх зніматимуть? З різних ділянок фронту. Я не думаю, що зніматиметься по одній людині з кожного відділення. Зніматиметься готовий підрозділ, бо й так “солянка” серйозна на Курському напрямку в російських військах”, — зазначив Гетьман.

Він нагадав, що ворог був змушений відправити як морську піхоту на Курський напрямок, близько 1,5 тис. військовослужбовців з авіаносця “Адмірал Кузнєцов”, який став на ремонт. Водночас аналітик вважає, що російське командування навряд чи зніматиме сили з гарячих напрямків на Донеччині, проте через Курськ не зможе і посилити їх так, як хотіло б.

“Є інформація про те, що ті війська, які повинні були йти як резерв, як підкріплення на Покровський напрямок, були перенаправлені на Курський напрямок”, — наголосив Олексій Гетьман.

Читайте також: Курська операція показала, що армія РФ не здатна ефективно захищати свою територію, — військовий оглядач

Нагадаємо, раніше про те, що Збройним силам України вже вдалося скувати Курською операцією резерви ворога, заявив в ефірі FREEДОМ керівник військових програм Центру глобалістики “Стратегія ХХI” Павло Лакійчук.

Читайте такожПеред командуванням армії РФ поставлено нереалізоване завдання до дня народження Путіна звільнити Курську область, — Коваленко

Прямий ефір