Перемогти в цій війні та встановити справедливий мир можна тільки разом зі США, — Зеленський на зустрічі з Гарріс

Володимир Зеленський і Камала Гарріс. Фото: ap.org

Під час зустрічі 26 вересня з віцепрезиденткою США, кандидаткою у президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс президент України Володимир Зеленський поділився деякими деталями українського плану перемоги, повідомляє FREEДОМ.

Це була вже сьома зустріч Зеленського і Гарріс.

Президент України подякував віцепрезидентці США за участь в інавгураційному Саміті миру, що відбувся в червні у Швейцарії.

“Це було дуже важливо для нас. Формат саміту був успішним, і зараз ми на стадії підготовки другого саміту”, — сказав він.

Зеленський наголосив, що “ми повинні закінчити цю війну, адже нам потрібен мир”.

“Ми зобов’язані захистити наш народ, українські сім’ї, українських дітей від путінської агресії”, — додав він.

Президент України подякував Сполученим Штатам за підтримку. Зеленський нагадав, що 26 вересня у нього була зустріч з американським лідером Джо Байденом, під час якої він представив план перемоги України. Також він повідомив, що поділиться деякими деталями цього плану з Камалою Гарріс.

“Для нас вкрай важливо бути повністю взаєморозумілими та працювати в координації зі Сполученими Штатами. Ми впевнені, що перемогти в цій війні і встановити справедливий мир можна тільки разом зі Сполученими Штатами. І сьогодні (26 вересня, — ред.) ми отримали новий сильний пакет військової підтримки”, — зазначив Зеленський.

Він додав, що в України та США є єдина думка з приводу того, що необхідно зробити для перемоги над Росією.

“Ми повинні продовжувати чинити тиск на Росію, щоб вона припинила війну і встановила справді довгостроковий і справедливий мир. Для нас і для інших волелюбних країн досягнення не замороженого, а реального миру є першочерговим завданням. Тому ми маємо зберегти санкції проти Росії, а доходи від російських активів використовувати для захисту України, людей, міст, нашої лінії фронту. І, звісно, ми маємо докласти всіх зусиль, щоб притягнути до відповідальності всіх російських військових злочинців. Атаки російських ракет і “Шахедів” по українській енергетичній інфраструктурі зросли. Необхідно посилити протиповітряну оборону України, щоб врятувати тисячі життів і звести російський терор до нуля”, — резюмував Володимир Зеленський.

Читайте також: Боротьба України має значення і для народу США, — Гарріс на зустрічі з Зеленським

Нагадаємо, також 26 вересня під час візиту до США Володимир Зеленський зустрівся з американським лідером Джо Байденом і представив йому план перемоги України.

Читайте також: Якщо Путіну дозволити перемогти, він стане ще сильнішим, — Гарріс

Прямий ефір