Боротьба України має значення і для народу США, — Гарріс на зустрічі з Зеленським

Володимир Зеленський і Камала Гарріс. Фото: ap.org

Свобода, незалежність і верховенство права є основоположними для українців так само, як і для американців. Про це сьогодні, 26 вересня, заявила віцепрезидентка США, кандидатка у президенти від Демократичної партії Камала Гарріс під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє FREEДОМ.

Вона акцентувала, що “ми повинні відстоювати міжнародний порядок, правила і норми”. Кожен із цих принципів “поставлений на карту в Україні”.

“І саме тому боротьба України має значення і для народу Америки. Український народ захищає свої домівки та свою батьківщину, свою свободу і свою демократію від жорстокого диктатора. Американський народ добре знає, що таке свобода, незалежність і важливість верховенства права. Саме ці принципи посідають важливе місце в нашому житті, як і в американців”, — наголосила Гарріс.

Вона додала, що одні з найважливіших моментів в історії як США, так і України відбулися, “коли ми протистояли таким агресорам як Путін”.

“І ми повинні робити це і сьогодні. Адже те, що ми разом із нашими друзями захищаємо наші ідеали від тиранії, допомогло Америці стати наймогутнішою і найзаможнішою країною у світі. Агресія Путіна — це не тільки агресія проти народу України, але й атака на фундаментальні принципи демократії”, — резюмувала Камала Гарріс.

Читайте також: Зеленський представив Байдену план перемоги (ВІДЕО)

Прямий ефір